Háromszor népszerűbb az iPhone 6 a nagytestvérével szemben

HusztiD 2014.11.17. 16:31 Apple, iPhone 4 hozzászólás 667

iphone_6_iphone_6_plus

A múlthét folyamán már beszámoltunk, hogy a Consumer Intelligence Research Partners felmérése alapján kevesebben váltottak Android-ról az új iPhone-okra, akik viszont cseréltek, azok között a 6 Plus volt a nyerő. A CIRP legújabb felmérése a korábbi iPhone tulajokra terjed ki, ahol harminc napos intervallumban vizsgálták meg a vásárlókat.

Mielőtt még belekezdenénk, érdemes leszögezni, hogy a felmérés csak az amerikai piacot vizsgálta meg, így nem ad teljes képet a helyzetről. Viszont ha beérjük ezzel, akkor kiderült, hogy a korábbi iPhone tulajdonosok 91 százaléka vásárolta meg az új telefonok egyikét az első négy hét folyamán, amely még így is 86 százalékos növekedést eredményezett az első két héthez képest. A tavalyi 5S és 5C megjelenésekor is készült ilyen felmérés, akkor a felhasználók 84 százaléka váltott az első harminc napban.

Mint az köztudott, töménytelen mennyiségű megrendelései vannak az Apple-nek, ennek kapcsán lassabban tudják kielégíteni az igényeket. Ettől függetlenül az elmúlt hetek folyamán kiderült, hogy a vártnál nagyobb a kereslet az iPhone 6 Plus iránt. Viszont az adott időszakban ez kissé máshogyan alakult az amerikai piacon: a korábbi iPhone tulajok 68%-a vásárolt sima 6-ost, míg a 6 Plus 23-24 százalékos megoszlásnál állt meg, amíg a maradék 8-9 százalék egy korábbi modellt választott. Természetesen akkor kapnánk tiszta képet, ha az Apple már mindenki igényeit kielégítené és nem kellene hosszú heteket várni a telefonokra.

A felmérésben továbbá azt is megtudhattuk, hogy a megkérdezettek 40 százaléka tervezi jövőre beszerezni az Apple aktuális telefonjait, továbbá a jelenleg Samsung készüléket használók csaknem egyötöde fogja lecserélni az aktuális droidos készülékét az új almás alternatívákra.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

4 hozzászólás

 1. gino - 2014.11.17. 16:42

  Bár a Trénél még mindíg nem kapni, ki tudja talán januárban már lesz itthon is pár db…

 2. Monyorka - 2014.11.17. 19:08

  A hadtápot szállító katonáknál valóban nem lehet kapni :) persze ha csak nem vehető (bocsánat) ehető az új hatos :)

 3. Menti - 2014.11.18. 02:18

  Egyik vacak, másik kacat! Talán majd a 6S, ha nem baltázzák el azt is.

 4. jani_ka - 2014.11.18. 02:53

  Tul nagy mindkettö ki akar már ekkora
  cuccokat a zsebében hordani 4 zoll telonak
  elég, és kevés az újítás ,egyenlöre hagyom
  a 4S és 5S emet. Jobs kellene , mi lesz az
  Apple-vel ???

Szólj hozzá Te is!