Tim Cook az év második üzletembere a Fortune szerint

HusztiD 2014.11.14. 11:55 Apple, Tim Cook 0 db 137

Tim_cook_yellow_apple-746x419

A júniusi WWDC rendezvény után nem olyan sokkal kiderült, hogy a Fortune immáron az 5. helyre rangsorolja az Apple-t. Most ismételten elkészült a legújabb összesítésük, ahol a 2014-es év üzletembereit rangsorolták. Mint a címből már megtudhattátok, Tim a második helyen végezte, akit Larry Page, a Google társalapítója és egyben vezérigazgatója előzött meg.

A Fortune szerint példaértékű Tim, hiszen nem könny egy olyan legenda után betölteni az űrt, mint Steve Jobs. Tim immáron három éve vezeti az Apple-t és egyre nyilvánosabb, hogy megfelő erre a posztra. A cég részvényei eddig nem látott magasságban állnak. A nagyobb iPhone-ok piacra dobásával és a Mac gépek megújult lelkesedése némileg ellensúlyozza a csökkenő iPad eladásokat. A hamarosan megjelenő Apple Watch és a nemrég útjának indított Apple Pay szolgáltatás mutatja, hogy a vállalat még mindig úttörő tud lenni, annak ellenére hogy a jelenlegi vezérigazgató az operatív tehetségéről ismert, mintsem a termékek szakismeretéről.

A rangsorolás folyamán szóba jött a Beats akvizíció is, továbbá az, hogy Tim nemrég nyiltan felvállalta a szexualitását is. A lista 13. helyén egyébként Mark Zuckerberg, a Facebook vezérigazgatója, 18. helyen Elon Musk, a Tesla fejese, 25-en Jeff Bezos, az Amazon első számú embere, 38. helyen pedig Satya Nadella, a Microsoft új vezérigazgatója található meg. A 2014-es ötvenes toplistán idén hét nő kapott helyet.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!