Jövőre beleáll a földbe az iPad is? Jöhet az iPad Pro?

Skarp 2014.11.13. 15:32 Apple, iPad, Kiemelt hírek 7 hozzászólás 1 838

ipadprokoncept_kiemelt

Ahogy arról már írtunk ma a legmegbízhatóbb Apple-elemző, a KGI Securities munkatársa, Ming Chi Kuo megnyilatkozott iPad Pro témában. Ami még fontosabb visszaesést prognosztizál a 2015-ös gazdasági év első negyedévére a tabletszegmensre – ezen mélázzunk el kicsit. Új beszámolójában mindössze 9,8 milliós eladott iPad-et prognosztizál, ami 40 százalékos visszaesés a tavalyi év azonos időszakához képest. A 9to5Mac és az AppleInsider is ráharapott az írásra, amiben Kuo arról ír, hogy ezért a zuhanórepülésért az új alkalmazások hiánya, a piac telítettsége és a lassú szezon a felelősek. A mostani, ünnepi szezonra is csak 21,5 millió iPad-et jósol, ami még így is 18 százalékos visszaesés.

Ha a jóslat igaznak bizonyul, akkor az beverheti az utolsó szöget az iPad hosszútávú, stabil sikeréről szóló illúzió koporsójába. Kuo szavára már csak azért is érdemes odafigyelni, mert az Apple beszállítói között remek kapcsolatokkal rendelkezik, aminek segítségével remekül tud előrejelezni megjelenéseket és eladási adatokat is. Bár ez nem akkora érvágás az Apple-nek, ami lényegében az iPhone-ból él meg, az pedig veszettül megy a piacon. “Csak” abból a szempontból rossz, hogy az Apple diverzifikálna, több lábon szeretne állni, amit jelentősen megnehezít ez a trend.

Arra, hogy miért fordult negatívba az iPad nincs egyszerű, kielégítő, rövid válasz. A fentebb említett dolgokon felül további aspektusok is játszanak. Négy éve létezik az iPad, még nem tudni hogy az upgrade-ciklus milyen lesz. Miért cserélnénk le valamit, ami tökéletesen működik? A piac telítődött, a zuhanás valószínűleg meg fog állni és beáll majd egy stabil szintre, ahogy az emberek elkezdik lecserélni első iPad-jeiket újabb modellre. Ráadásul a minire is csökkenhet a kereslet, ahogy az Apple phabletje ellepi a piacot szépen lassan.

 

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

7 hozzászólás

  1. lonsdale666 - 2014.11.13. 18:14

    Mert nem sok mindent lehet rajta csinálni,és drága.Illetve amire használtam én is és az ismerőseim is,arra most már a 6 plus is elég.Mellette viszont szükség van a windowsra, így inkább olyan tabletet veszek már 100-tól.(8″-9″ kijelzővel)

    • akira - 2014.11.16. 13:03

      A piac szerint viszont semmi szükség a windows-ra. Aki csak teheti, Mac-re vált, a windows PC piac lassú és fájdalmas halálát látjuk.
      Már nem csupán designer-körökben elterjedt a Mac, hanem szinte minden valamire programozó is azt használja, és semmi sem utal arra, hogy visszatérnének Win-re. Minek, ha lassan minden szoftver a böngészőből is elérhető lesz és szinte semmit sem kell letölteni, telepíteni?
      A tabletet pedig csak azért nem temetném, mert aki nem munkára használja a számítógépet, csupán böngészésre, fotó-nézegetésre meg levelezésre, annak bőven elegendő lesz 100-200 ezer Ft között egy High-End iPad, minek is költene ugyanennyit egy Low-End PC-re?
      Ha meg valakinek mégis PC-re fájna a foga, akkor felső kategórias PC-t meg úgyis csak Mac árban tud venni.
      De egyszerre iPhone-ra, iPadre és mégy egy Mac-re már egyre kevésbé van szükség, bőven elegendő két eszköz. Ha tartalomfogyasztó vagy. akkor iPhone és iPad, ha tartalomgyártó, akkor iPhone és Mac.
      A PC meg fog szűnni a Win-nel együtt. Már nincs három évük sem.

  2. Mr JB - 2014.11.13. 23:02

    az elso kommentre azt tudom mondani hogyha Jailbreak olod az apple termeked es tudod is hasznalni akkor mindenre jó ;)
    (iphonom jailbreak-olt volt meg az ipadom is es mindenre tudtam hasznalni )

  3. jani_ka - 2014.11.13. 23:04

    Hát itt ahol élek sem a 6 os sem 6+ nem
    népszerű valami más kell 5S nyagyság
    Full hd zaphir üveg beats ilyesmi.

  4. Gg - 2014.11.14. 06:58

    Na itt ahol én élek viszont az i6 meglehetősen népszerű. :-)) És a Plus is.
    Szerintem az iPad azért nem fogy annyira, mert egyfelől valóban az i6 Plus kiváltja, másfelől meg annyival nem jobb az előző verzióktól az új, hogy érdemes lenne lecserélni. Ráadásul valóban, a konkurens modellek kijelzője optimálisabb méretekkel rendelkezik, ami egy tabletnél szerintem meghatározó jellegű dolog, és persze dominál az ár is, ami a konkurensek esetében szintén jobbnak mondható.

  5. strucc007 - 2014.11.14. 08:12

    Teljesen érthető. Egyszerűen túl “pici” az újítás a új és régi között, azért meg nem éri meg cserélni. Szerintem az első cserehullám már megtörtént, amikor az emberek lecserélték az iPad 1/2-jüket retinásra, de onnantól kezdve alig van különbség egy mezei felhasználónak. A nagy dobás akkor jönne, ha lenne egy Mac OSX-es verzió is (mindegyik modellben), bár az meg az Air-t tenné tönkre.

  6. LordLevi - 2014.11.16. 23:18

    Itt a nagy elemzésében mindig arra nem figyelnek hogy a szoftver hogyan fog alakulni az adott masinán. Konkrétan arra gondolok hogy az egy dolog hogy most mire használja a tömeg az iPadet, na de mire fogja még hasznalni később ami miatt több ember akar majd ilyet venni azt nem tudja elemezni. Miért? Mert az apple folyamatosan új távlatokat nyit meg a termékei előtt hogy ne legyen piacvesztés, hogyan? Jól adagol, hamarosan jön a reál múltitasking, még egy iPad, a Metált ne felejtsük el, főként hogy a Battlefield 4 -et futtatják vele :D mire lesz ez jó? Mondjuk játszani vagy az adott programot streamelni vele apple tvre és ott játszani ahol egy full HD felbontás a jelenlegi ipadnek meg sem kottyan? és még sok sok érvet tudnék felsorolni hogy nem fog beleállni a földbe itt semmi :)

Szólj hozzá Te is!