Kutatási központot nyithat Cambridgeben az Apple

Skarp 2014.11.11. 16:20 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 162

cambridgerd_kiemelt

A brit kormány majdnem két és fél évtizede próbálja fáradhatatlanul rábírni az Apple-t, hogy még nagyobb mértékben legyen jelen az országban. A hírek szerint ennek végre beérett a gyümölcse, ugyanis kutatás-fejlesztési központot terveznek nyitni Cambridgeben – állítja a Business Weekly. A csak Cambridge-tömbnek nevezett kutatási klaszterben olyan cégek nyitottak az utóbbi évtizedekben irodákat, mint a Sony, a Microsoft, a Siemens, és egy sor egyéb hasonló kaliberű vállalat.

A Business Weekly értesülései szerint a 90 Hills Roadon terveznek létesítmény nyitni, ahol nagyjából 20 főt foglalkoztatnának, még ugyanennyi potenciális hellyel. A 90 Hills Road egy különálló épület, ami a Hills Road egyik legprominensebb részén található, az üzleti negyed kellős közepén. A négyszintes irodakomplexum második emeletéről csodálatos a kilátás a közeli botanikai kertre és az egész épület déli fekvésű. Zárt parkolóval, öltözőkkel is rendelkezik, tehát a bringával bejárók is jól járnak. A The Telegraph szerint az Apple komolyan érdeklődik, azonban megállapodás még nem született a város és Cupertino között.

Amennyiben az K&F központ megnyílik, az a Londonban található vállalati székhellyel együtt már jelentősebb jelenlétnek bizonyul. Hasonló központjai a cégnek már vannak Sanghajban, Izraelben és Tajvanon. Cambridge egyébként otthona a britek két tech-sikertörténetének is, az egyik az Autonomy, a másik pedig a többek között az iPhone számára is chipeket gyártó ARM. A Cambridgeben található mini Szílicium-völgy 1400 jelen lévő céget és összesen 53000 alkalmazottat számlál.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!