Európában a Spotify a legnépszerűbb

HusztiD 2014.11.07. 12:08 Apple, Egyéb, iTunes 2 hozzászólás 397

spotify-redesign_2869917b

Az elmúlt hetek folyamán már többször is hírt adtunk különféle jelentésekről. Elsőnek megtudhattuk az Apple legutóbbi pénzügyi negyedéves jelentéseit, majd jött egy iPhone-ra és iPad-ra terjedő felmérés. A legutóbbi pedig a zeneszolgáltatókra terjedt ki, azon belül is Európára. Mint a TechCrunch által kiderült, a Spotify már átvette az iTunes vezetését a harmadik negyedévben.

A legutóbbi három hónapban a Spotify streaming szolgáltatása 13%-kal volt népszerűbb, mint az átlagos iTunes eladásai. Mindez persze Európában. Ha a 2013-as harmadik negyedévet nézzük, akkor az Apple online zeneáruháza 32%-kal termelt több profitot, mint a Spotify. Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő streaming szolgáltatások egyébként két év alatt megháromszorozódtak. Ez pont arra volt elég, hogy az idei évben már átvegyék a vezetést.

spotify

Nem hiába, hogy az elmúlt hetek, illetve hónapok folyamán egyre többet hallhattunk az iTunes és a Beats Music átalakulásáról. Legutóbb felmerült, hogy jövőre az Apple az iTunes-ba integrálja a Beats szolgáltatásait, ugyanakkor rá nem sokkal a Nine Inch Nails frontembere, Trent Reznor is nyilatkozott a témában.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. IPhone - 2014.11.08. 18:55

    Szuper Jó alkalmazás a spotify, köszönjük itunes béke poraidra.

  2. Pepe - 2014.11.09. 02:30

    Az Apple-nak újabb fejőstehén után kell néznie. Ja, majd ott lesz Apple pay. Vagy már tudom: ha nem tudnak mit kitalálni, megveszik kilóra a Spotify-t, ami úgy tudom egyelőre veszteséges, és a zenészeknek sem fizet túl jól, de a fogyasztók szeretik (borzalom, nem Apple de szeretik). Ez a streaming jövő érdekes lesz, bugyborog a piac.

Szólj hozzá Te is!