Felnyomták a CurrentC szervereit

Skarp 2014.10.30. 10:37 Apple, Egyéb, iOS 1 db 230

currentc_kiemelt

Nagy közhely, de néha tényleg az élet a legjobb forgatókönyvíró. Pont tegnap számoltunk be arról, hogy a többek között a Walmartot, a Best Buyt, a Rite Aid-et és a CVS-t tömörítő MCX partnereivel deaktiváltatja az NFC terminálokat az Apple Pay hátráltatása, és saját, félkész QR-kód alapú rendszerének támogatása érdekében. Sőt mi több, a kikapcsolásra nem hajlandó partnereket komoly büntetéssel sújtja.

Bár ez utóbbit az MCX szóvivői élesen tagadták, a nem túl biztonságosnak tűnő rendszer esetében felkerült a pont az i-re. A bankkártyaadatainkat ellenben az Apple Pay-jel a készüléken nem, de cloudszolgáltatásban tárolhatja a végfelhasználói szerződés tartalma alapján. Ez különösen megnyugtató annak fényében, hogy az MCX tegnap elismerte: a rendszert már a tesztidőszak alatt feltörték. Bár nem valós, csak tesztemailek kerültek ki, ez ékesen mutatja, mennyire nem a felhasználók érdekeit szolgálja a meglehetősen ellenséges, kikapcsoltatós- és minden egyéb a piaci versenyt gyengítő lépés.

Az MCX közben igyekszik az egyre nagyobbra hízó botrány élét elvenni mondván a jövőben teljességgel lehetséges lesz, hogy egy elfogadóhely egyszerre engedjen CurrentC és NFC-alapú fizetési módokat.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. IPhone - 2014.10.30. 15:05

    Csúnya MCX:)

Szólj hozzá Te is!