Cook az óráról és a tévéről

Skarp 2014.10.28. 17:57 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 604

applewatchtoltes_kiemelt

Bár a Watch az iPhone 6-tal együtt bemutatásra került, bizonyos fejlesztések miatt eltolták a megjelenését következő év elejére. Sokak szerint azért volt ez szükséges, hogy az akksiidőn még javítani tudjanak, ám Tim WSJ-nek adott interjújából kiderült, hogy jó eséllyel még így is napi szinten kell majd töltenünk az Apple nemsokára piacra kerülő okosóráját. Ennek oka csak részben az akku mérete, inkább a funkciógazdagságból eredő masszív használat lesz a ludas.

Ezen felül meglehetősen szűkszavú volt – érthetően – a technikai specifikációval, árakkal vagy elérhetőséggel kapcsolatban. Az egy nap megfelel egyébként az iparági saccoknak és Cook szeptemberi ígéreteinek is. A kérdező az Apple TV-re is átterelte a szót, a CEO azonban csak titokzatoskodott. “Nagy terveink vannak vele. A tévépiac olyan mint egy időkapszula, technikailag majdhogynem a 70-es évek színvonalán állunk. Sokminden tennivaló akad ezen a területen. Hogy mit fogunk tenni, az egyelőre még nem tiszta.”

Tim egyébként a beszélgetés során elismerően szólt az HBO korábbi húzásáról, amelynek keretében önálló internetes streamingszolgáltatást indítottak, az Apple nappalis inváziójának részleteibe azonban nem volt hajlandó beavatni minket. Korábban már felmerült, hogy a kábeles szolgáltatókkal állnak össze, sőt a Comcasttel már össze is akarták boronálni Cupertinot, azonban a tárgyalások a hírek szerint végül elakadtak.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!