Iovine örül az NFL-cirkusznak

Skarp 2014.10.17. 18:19 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 227

kaepernick_iovine_kiemelt

“Nem hiszem el, hogy ennyire szerencsés vagyok.” – ezt a Beats-alapító Jimmy Iovine mondta el a University of Californián tartott előadásán, írja a Business Insider. A múltkor már elregélt botrány most épp ott tart, hogy azért, hogy büntetéseket elkerüljék, a játékosok szigszalaggal ragasztják le Beats logót. “Nem tettünk semmit és a játékosok leragasztják a logónkat. (…) Annyira örülök, hogy legszívesebben magam küldeném nekik a szigetelőszalag tekercseket.” Hogy miért? Mert az emberek pontosan tudják, hogy milyen logó van a szalag alatt, de a sajtós felhajtás amit így kap a cég, felbecsülhetetlen.

Az NFL a Bose-zal kötött szerződése miatt kötelezi a csapatokat és a játékosokat minden egyéb más gyártó logóinak letakarására. Múlt héten a San Francisco 49ers Colin Kaepernicket büntették meg 10 ezer dollárra, amiért egy játék utáni sajtótájékoztatón rózsaszín Beats fülest hordott. A dolog pikantériáját az adta, hogy a színválasztás nem véletlen volt: Kaepernick a mellrák elleni harc hónapja alkalmából hordta a fülest, hisz egyik nagyanyja is rák-túlélő. Kaepernick egyébként szponzorációs szerződésben áll a Beats-szel LeBron Jameshez, Serena Williamshez, és a brazil focisztár Neymarhoz hasonlóan.

Iovine csak kuncogni tud az egészen és azt üzente a Sonynak és a Bosenak, hogy nem nagyon érzik a popkultúra-zeitgeistot, s ennek eredményeképpen elérték, hogy publicitástömeget kapjon a már így is nagyon népszerű gyártó. “Ez történt itt: adott egy techcég, ami kulturálisan együgyű. Senki nem volt a cégnél aki azt mondta volna, hogy “fiúk, ha betiltjátok ezeket, az baromira visszafelé sül majd el a fiataloknál és a Beats szuperhősként tündököl majd, pedig csak színtiszta kapitalisták ők is. Vagyis hát, ha nem is színtiszta, de igazi kapitalisták, akik eladták a cégüket az Apple-nek. És ebből ti fogtok rosszul kijönni.” – foglalta össze Dre harcostársa a helyzetet saját nézőpontjából.

 

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!