Ezeket a dolgokat várjuk egy okosórától

Skarp 2014.10.14. 17:59 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 5 hozzászólás 562

applewatch_funkciok_kiemelt

A The Telegraph érdekes cikket közölt arról, hogy az emberek miféle tudást várnának el az Apple Watchtól és más okosóráktól. Mi lenne például, ha Londonban például használhatnád a metrót anélkül, hogy elő kéne venned az Oyster-kártyádat? Vagy ha nem kéne az online szolgáltatásokhoz jelszavakat megjegyezgetni? Mert a cikk alapját képező jelentés alapján ezek is közötte vannak a leginkább vágyott okosóra-funkcióknak.

A nagynevű GfK piackutató intézet 5000 fős embercsoportot kérdezett meg összesen öt ország lakói közül, hogy mik is lennének az ideális okosóra featúrái. A megkérdezettek felét érdekelné egy olyan eszköz, ami utazási jegyként funkcionál, megkönnyíti a felhasználó bejelentkezését online fiókokba és megosztja az egészségügyi mérések eredményeit az orvosainkkal és az eü. intézményekkel. Mikor azt kérdezték, hogy milyen ötlet lenne, ha az óránk helyettesítené az útlevelünket vagy a jogsinkat, jóval kevesebben voltak lelkesek: 38 százalékukat hozta lázba e funkciókör.

Ami az Apple Watch szempontjából aggasztó lehet, az az, hogy mindössze alig több, mint harmaduk fejezte ki érdeklődését egy olyan modell iránt, amivel készpénzmentes fizetések hajthatók végre. Ez főleg annak fényében kellemetlen, hogy az Apple Pay most hétvégén startol majd a tengerentúlon. Persze könnyen meglehet, hogy ez az eredmény csak annak köszönhető, hogy az utóbbi időben biztonsági kérdésekben némileg megrendült a júzerek bizalma az Apple felé és ez idővel javulni fog majd.

Érdekes módon a kínai megkérdezettek voltak a legnyitottabbak az újdonságokra, bár az amerikaiak nem sokkal lemaradva követték őket. Ami még meglepőbb, az idősebb emberek reagáltak pozitívabban az innovatívabb felvetésekre. Ami kevésbé okozott meghökkenést, az a férfiak nagyobb érdeklődése ezek iránt. Az európaiak különösen bizalmatlannak bizonyultak a személyes infók okosórán tárolásával kapcsolatban, s a németek vagy britek mindössze negyede jelezte fogékonyságát ilyesmikre. Vajon elég lesz a sikerhez az Apple Watch jelenlegi funkcionalitása? Jövőre megtudjuk.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

5 hozzászólás

 1. Joci - 2014.10.15. 09:11

  Ezek mekkora ötletek…. Ha szebb lenne ez az óra és magyarországon ki lehetne ilyen funkciókat használni rajta, tuti vennék ilyen órát…. De ez itthon sajnos a nagyon távoli jövőben valósulhat meg… 1-2évtized biztosan kelleni fog….

 2. Patrik1 - 2014.10.15. 12:14

  Ettől miert kene szebb?! Igy is a legszebb az okosóra piacon.

 3. Baro Marci - 2014.10.15. 12:54

  Dundi. Nem elegans. Foleg kepzeld mar el ezt az orat, egy kecses noi kezen… Egyszeruen hulyen mutat

 4. Gabor - 2014.10.15. 13:55

  Legyen vízálló 50m-ig és működjön (GSM és internetes alkalmazások) telefontól távol is.

 5. Patrik1 - 2014.10.15. 14:55

  Élőben másképp mutat majd. A felét nem fogjuk látni. Minden esetre, nekem 100% hogy lesz. Mellesleg a Samsung okos órai meg erőltetettek. Nem kicsit.

Szólj hozzá Te is!