A GT Advanced az Apple-t hibáztatja a helyzetéért

Skarp 2014.10.12. 15:58 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 339

gtat_arizona_kiemelt

A GTAT csődeljárási dokumentumaiban úgy fogalmaz, az Apple-lel kötött szerződései “elnyomóak és megterhelőek” voltak. A The Wall Street Journal híre alapján a cég képviselői azt mondták a csődbíróságnak, hogy a megállapodás érvénytelenítése az egyetlen módja annak, hogy a cég belső vérzését elállítsák.

“Az Apple hasznát hozó pénzégetés a GTAT zafírelőállító üzemeiben nem fenntartható.” – írják a beszállító ügyvédei. Az idézeteket tartalmazó beadványok elvileg a cég múlt heti kérvényének részét képezték. Ebben arra kérték a bíróságot, engedélyezzék az arizonai Mesában található üzem leállítását. A legújabb hírek szerint egy másik létesítményt is bezárnának, ez utóbbi Salemben, Massachusettsben található. Úgy tűnik, nehéz dolog Apple beszállítónak lenni és ők nem voltak készen erre.

Ugyanakkor az ujjal mutogatás furán hat, hiszen senki nem kényszerítette őket a szerződés aláírására. Az Apple bővebb véleményét az ügyről egyelőre nem tudjuk, bár első sajtónyilatkozatukból annyit már megtudtunk, hogy “meglepte” őket a fordulat. Hogy ez mennyire őszinte meglepődés, azt lehet, hogy sosem tudjuk meg. Egy biztos, a csődeljárás a GTAT első lépése az Apple-től való teljes eltávolodás felé.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Vélemény - 2014.10.13. 15:05

    Egészen biztosan az Apple állig felfegyverzett kommandósai csőre töltött shotgunnal kényszerítették őket az “elnyomó és megterhelő” több száz millió dolláros szerződés aláírására :))) Ezek kajak hülyének néznek mindenkit :D

  2. Bristol - 2014.10.13. 15:16

    És szerzödés szerint a megállapodott összeg 70%-át előre át is utalta.
    Ök meg mégba negyedét sem teljesitették és csödbe mentek.
    Nyilván nem ismerjük a sztoryt egészében de látványosan GT-nél nem stimmel valami.

Szólj hozzá Te is!