A GT csődje nem befolyásolja a zafírellátást

Skarp 2014.10.10. 17:50 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 7 hozzászólás 851

touchid_zafir_kiemelt

A Re/Code értesülései szerint a gyárnak valószínűleg annyi a csőddel, legalábbis csütörtöki infók alapján ez tűnik valószínűnek: a GT Advanced ugyanis a csődbíróság bíróját arra kérte, hogy engedélyezze az üzem bezárását. Hivatalos megerősítés nincs, ugyanis a beszállító az Apple-lel kötött szerződések titokban tartásának érdekében a dokumentok titkosítását is kérte a hatóságtól. A hét elején 11. paragrafus szerinti csődeljárást kértek maguk ellen, amit közleményében Cupertino meglepőnek titulált.

Ahogy az már ismeretes, a két cég tavaly novemberben 578 millió dolláros szerződést írt alá egy Arizonában, Mesa város mellett építendő high-tech zafírelőállító üzem létesítéséről. Ennek keretében az Apple komoly pénzeket kölcsönzött a GTAT-nak. Mostanra már az is kiderült, hogy az öt részletből négyet már kifizettek, a végső, októberben esedékes 139 milliót egyelőre ismeretlen okokból visszatartották. Könnyen meglehet hogy az ügylet azért hiúsult meg, mert a cég végül képtelen volt időre leszállítani a készleteket az iPhone 6-hoz.

A maga részéről az Apple elkötelezett marad az arizonai munkahelyteremtések mellett és jelenleg a kormány embereivel dolgoznak együtt, hogy ezt lehetővé tegyék. Arról, hogy Cupertino mit tesz, ha a GT tényleg bezáratja a helyet, egyelőre semmit sem tudni. A következő meghallgatást a bíró, bizonyos Henry Boroff 15-ére írta ki, reméljük akkorra többet is megtudunk. Az viszont biztos, hogy a Watch zafírbevonata nincs veszélyben, hiszen beszállítok sora jelentkezett a GTAT helyére.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

7 hozzászólás

 1. The Count - 2014.10.11. 07:21

  Szuper! Még egy cég akit az Apple tett tönkre

 2. Apples - 2014.10.11. 08:59

  Majd most jol megverhetik a GT-t.

 3. Patrik1 - 2014.10.11. 09:49

  Nyilvan ez volt a cel :)

 4. Bristol - 2014.10.12. 02:10

  Apple tette tönkre? Ti melyik hírt olvassátok?
  Teljesen egyértelmű, hogy ősszesen két kehetőség van.
  -cég már nagy bajban volt, meglovagolta a lehetőséget és lezárja a céget.
  -meglovagolják a lehetőséget és okosan kivették a pénzt és kukába dobják a céget.
  Nincs több opcio. Max ha valaki szeretne az ősszesküvésben gondolkodni, akkor ott van egy nyitott kérdés, hogy az Applén belűl segitette e őket abban, hogy a szerződés átmenjen.

 5. Iphone - 2014.10.13. 11:57

  Es mikor jelenik mar meg Magyarországon??

 6. Vélemény - 2014.10.13. 14:58

  Ez nekem is új, lehet, hogy én vagyok a hülye, de nekem semmilyen hírből nem jött le, hogy az Apple tette tönkre a GT-t, az meg főleg nem, hogy még szándékosan is…. Bár, lehet, hogy át akar nyergelni a zafír gyártásra és a GT volt az a cég, aki ennek útjában állt. Lehet, hogy a magyar utakat is az Apple tette tönkre? :)))

 7. Bristol - 2014.10.13. 23:01

  Igy van. Abból jön, hogy Apple a kegnagyobb megrendelő és a megrendelést nem tudják teljesiteni. És a másik hirt ebbe bevonják: napi 1 millio dollárért gyárt a GT. Ebből ugy jön le sokaknak, hogy csak az Applenak gyárt. Másik, elkezdtek gyártani és basszus! Egy millioba kerül a gyártás! Tönkre mentünk :( pedig, 1. Ezt előre kellett tudniuk. Nem lehet ekkor költségvetésű gyártást majd meglátjuk alapon csinálni ;0)
  Ez baromság! 2. Egy millio, ok. De azt másfél millioért értékesitik csak az a fél millio kevés a cégnek valamiért. De olyan mintha az egy millio kenne a sok. PEDIG oda van irva, eltünt az appletől kapott pénz! Csak ők azt mondják, hogy az előre lebeszélt dolgok többe kerültek és ez volt az oka. Nem tudhatjuk. Azt igen, másnak eddig ilyen gondja nem volt. És azt, hogy az Applera keni.

Szólj hozzá Te is!