Schmidt: A Google biztonságosabb, mint az Apple

Skarp 2014.10.03. 12:58 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 1 db 445

assange_schmidt_kiemelt

Eric Schmidt, a Google CEO-ja csütörtökön reagált Tim a keresőóriással kapcsolatos keresetlen szavaira. Szerinte Cook félre van informálva és a Google rendszerei jóval biztonságosabbak, mint bármi, amivel az Apple rendelkezik. A CNN Money c. műsorának készült interjúban azt is kiemelte Christine Romans műsorvezetőnek, hogy a Google piacvezető, már ami az adatbiztonságot illeti. És különben is: aki más állít, az hazudik.

Schmidt jelenleg “How Google Works?” azaz “Hogyan működik a Google?” című könyvével turnézik, amit a Google egyik alelnökével, Jonathan Rosenberggel közösen írt. “Valaki elfelejtette rendesen tájékoztatni a Google adatvédelmi politikájáról, ez elég szerencsétlen dolog.” – mondta Schmidt Timről. “Mindig is vezetők voltunk a biztonságban és a titkosításban. A rendszereink jóval biztonságosabbak és jobban titkosítottak, mint bárki másé, beleértve az Apple-t is. Ők is felzárkóznak lassan, ami nagyszerű.” – tette hozzá.

Cook múlt hónapban tett közzé egy nyílt levelet a vállalat honlapján, megerősítve, hogy az iCloud felhasználói adatok nem csak, hogy biztonságosan vannak tárolva, de soha nem is fogják pénzzé tenni őket, a sajnos gyakori piaci szokással szembemenve. Tim nem konkretizált, de a levél egy részében így fogalmaz: “Pár éve az internetes szolgáltatók rájöttek, hogy ha az online szolgáltats ingyenes, nem te vagy a vevő. Te vagy a termék.”

Schmidt ennek ellenére úgy érezte, hogy meg kell védenie cégét, ami mindenképp érdekes. “Nem csináljuk azokat a dolgokat, amiket Cook sejtetni próbál.” A Google CEO ezek után azért megjegyezte, hogy a Gmail valóban megjelenít reklámokat, de ez már egy évtizede így van. Gyorsan hozzá is tette, hogy az erre a célra gyűjtött email-információkat semmi egyébre nem használják, de a részletekbe nem nagyon ment bele.

Romans Julian Assange nem is olyan régi megjegyzéseiről is megkérdezte a vezérigazgató véleményét. A WikiLeaks alapító azt állítja, hogy a Google szorosan együttműködik az NSA-vel. Erre Schmidt azt válaszolta, hogy a két szervezet még csak nem is tárgyalt egymással soha és azt is hozzátette, hogy nem ártana, ha Assange a nagykövetség biztonságából utánanézne állításai valóságtartalmának. Ezzel arra utalt, hogy Assange jelenleg Ecuador londoni konzulátusán tartózkodik, mint politikai menekült.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. IPhone - 2014.10.05. 22:22

    Az a baj ezzel a Tim gyerekkel, hogy annak idején Jobs azt mondta neki te Tim gyerek az Apple a legjobb. Ez bíza így is volt akkor.
    Eltelt pár év es sajna Tim gyerek még mindíg ebben a hitben riogatja magát.

Szólj hozzá Te is!