iOS 8: iCloud Drive bug, figyeljetek!

Skarp 2014.09.30. 16:29 Apple, iOS 3 hozzászólás 1 041

resetallsettings_kiemelt

Az iOS 8-ban újabb komoly bugot fedeztek fel. Ebben sajnos semmi újdonság nincs, de erről külön a fontossága miatt számolunk be. Az Általános/Visszaállítás menüben a Minden beállítás törlése menüpont kiválasztása esetén az iCloud Driveba mentett iWork dokumentumok végleg eltűnhetnek a felhőből. Ez csak azért kínos, mert az opció kiválasztása esetén a rendszer fel is világosít minket, hogy ennek használata nem töröl adatot vagy médiafájlt, csak a preferenciákat állítja vissza a gyári állapotra. A dolog élét enyhíti némileg, hogy a hiba “csak” az Apple saját iWork suitejának appjaival készített dokumentumokat érinti: a Pages, Keynote meg a Numbers doksikra figyeljetek!

Mindazonáltal javasoljuk az iOS 8 felhasználóknak, hogy a beállítás alkalmazása előtt azért a fontos iWork doksikat mentsék le, vagy ha nem muszáj kerüljék az opció használatát. Én az egyre súlyosbodó Apple körüli cirkusz kapcsán egyetértek az Appleblogos Szűcs Ádámmal, valószínűleg a cég kissé túlvállalta magát a rengeteg párhuzamosan fejlesztett projekttel és az ebből eredeztethető hibák a masszív launchok után egyszerre jönnek ki. Ez persze nem mentség, csak mellékes körülmény.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Irony - 2014.09.30. 20:41

    Ha es azt észrevettétek hogy a 8.01 Ben volt egész képes hívás kijelző a 8.02 mar megint buktam nyugodtan be kaphatják

  2. Ironyja - 2014.09.30. 21:06

    Es még azt nem is írtam hogy a rezgő visszajelzés is eltűnt 5s

  3. Apples - 2014.10.01. 14:57

    De most tenyleg…. Ha a felhasználók szeretnek akkor miert nem teszik vissza???? Ez olyan lesz mint a win8 start menü….visszajön :)

Szólj hozzá Te is!