10 millió iPhone 6 talált gazdára az első hétvégén

HusztiD 2014.09.23. 10:19 Apple, iPhone 8 hozzászólás 830

Mint ahogyan az sejthető volt, az Apple egy újabb rekordot állított fel az előző hétvégén, amikor piacra dobta az új iPhone 6 és 6 Plus készülékeit. Mint az korábban már kiderült, 24 óra alatt több, mint 4 millió telefonra rendeltek elő az emberek, közben pedig a kaliforniai vállalat naponta félmillió telefont gyárt le.

A hétvége után az Apple hivatalosan bejelentette a legújabb rekordját. Az iPhone 6 megjelenésének első hétvégéjén több, mint 10 millió telefont adtak el. Ha ezt a tavalyi iPhone 5S rajtjához szeretnénk hasonlítani, akkor azt kellene mondanunk, hogy csupán egymillióval szárnyalta túl a tavalyi eladásokat. Az iPhone 5 megjelenésekor 2 millióan rendeltek elő az akkori új telefonokra, ezen felül pedig további 3 milliót értékesítettek az első hétvégén. Némileg nem teljesek a mostani számok, hiszen az idei első körös országok között szerepelt Kína is, ahol végül nem jelent meg a telefon. Vélhetően a kínai eladások is hozzájárultak volna egy pár milliót az összesített eladásokhoz.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

8 hozzászólás

 1. roliboy96 - 2014.09.23. 10:31

  Mikor értesitést kapok tőletek megjelenik a iHungary de hang nincs! iPhone 5 (iOS 8)

 2. Boxoló - 2014.09.23. 13:10

  No megérkezett az i6. Nekem speciel tetszik, csak szokni kell.
  De nem volt felkészülve az Apple hiába volt olvasható. Nem voltak biztosak a sikerben a forma miatt. Legyártott vmennyit a boltokra+maradt vmennyi a kínai raktárban előrendelésekre. Máskülönben nem kellene várni 3-4hetet. És az tényleg annyi mert 3 és fél hetet vártam az i5-re.

 3. Boxoló - 2014.09.23. 16:32

  Egyszer csak elindult a zene, magától…miközben a beállításokban voltam… Safariban meg mókázott egy kicsit… Lesznek itt még érdekességek…

 4. Boxoló - 2014.09.23. 17:02

  Klattyog a bekapcsoló gomb.

 5. Zozo72 - 2014.09.24. 19:10

  Boxoló: Most akkor gagyi vagy jó szerinted? :-)

 6. kovikar - 2014.09.25. 08:28

  Tegnap kiprobaltam mind a ket keszuleket. Velemenyem szerint jobban neznek ki a valosagban mint a fotokon. Kellemes fogasuk van, a 6 plus kezben tartasa hosszu tavon azonban kezdett kenyelmetlenne valni. Persze a gyakorlatban nem egy pozicioban tartjuk az ilyen keszuleket. Ha veszek, akkor a 6-ot valasztom majd!! Kifejezetten tetszett mind a ket keszulek elolrol. Nincs olyan “gagyi” hatasa mint ahogy anno gondoltam a kepek alapjan.Szepek a kepernyo lekerekitett es domboru elei. A hatlap es a kiallo kamera azonban nem tetszett. Olyan kinezetre mint az Ipod touch. Osszesegeben szamomra nincs meg az a karakteres, premium kategoriaba tartoto kisugarzasa, mint az elodeinek. Jo az anyaghasznalata,de megis olyan “tucat forma”. Ezen lehet persze vitatkozni,hogy kinek mi a szep es jo…
  Az IOS gyorsan futott a keszulekeken a kamera pedig kifejezetten gyors es gyonyoru kepeket keszit. Kiprobaltam a slow motion felvetelt is es eleg meggyozo volt. Ennyi roviden.

 7. Zozo72 - 2014.09.25. 20:45

  Na nem bírtam tovább és én is beszereztem egyet. Szóval mostantól kezdve minden jogom megvan a kritizálásra. :-)
  Alapvetően igazat adok az előttem szólónak. Szerintem se olyan gagyi a valóságban a külseje, bár a hátlap nekem se tettszik, nekem főleg a “fugázás” miatt, valahogy nem mutat igazán jól szerintem. A kijelzője bár elmarad a hasonló kategóriájú készülékekétől, olyan nagyon nem gáz szerintem. Viszont hardveresen, hát.. alkothattak volna nagyobbat is, jóval nagyobbat szerintem. A Samsung Galaxy s5-ösöm hazavágta mind 3D Mark-ban, mind GeekBench-ben. Apropo! A GeegBench az AppStore-ban valami miatt fizetős. Hogy miért, azt nem nagyon értem, Androidra teljesen ingyenes. Ugyanakkor az ujjlenyomat felismerő rendszere sokkal jobb mint a Samsungé, ezt el kell ismernem. Nekem ugyanis ezzel még nem volt iPhone-os tapasztalatom, mivel az 5s-t én nem vettem meg. Éredekes viszont, hogy annak ellenére, hogy hardveresen lemarad a Galaxy s5-től, mégis, az oprendszer és a különböző alkalmazások pik-pak futnak rajta, meglehetősen jó sebességgel. Indulásnál viszont a Samsung a gyorsabb és leállásnál is, viszont ha beindult, akkor szinte minden gyorsabban indul el rajta mint a Samsungon. A régi USB kábellel is tökéletesen működik és szinkronizálódik és az iTunessel való visszaállítás is nagyon jól, flottul, pik-pak ment. Érdekes dolog, hogy a bt. kapcsolaton valóban változtattak és a beállításoknál tettek bele egy olyan lehetőséget, hogy a felhasználó határozhassa meg, mivel legyen hajlandó párosodni és mivel nem. Ez mindenképpen pozitívum. Ezt leszámítva viszont sajnos a rossz dolgok maradtak. Maradt a vacak naptár, a gagyi menü, hogy nem képes felvételt készíteni a beszélgetésekről és sajnos erre vonatkozólag alkalmazást se kínál az AppStore, stb.. És van pár “érdekesség”. Például olyanok, hogy az MCM Mobile nem óhajtott működni rajta. Letöröltem és újra letöltöttem, majd telepítettem, ami segített a dolgon, immáron működik, ám valami miatt átváltott angolra és úgy is maradt. Az se igazán tettszik, hogy telerakták gagyiságokkal, mint pl. a Passbook, ami idehaza használhatatlan, az újságos, a Podcastok, a Tippek és ehhez hasonlóak. Nos, dióhéjban egyelőre ennyi.

 8. Zozo72 - 2014.09.27. 20:52

  Na annyi a változás, hogy a bt.-bel kapcsolatban tévedtem. Érzékeli ugyan a másik telefont is, de adatot továbbra sem lehet rajta küldeni, párosításra sem hajlandó. Tök ostobaság.

Szólj hozzá Te is!