0.15% részesedés jár egy Apple Pay után

HusztiD 2014.09.15. 12:30 Apple, Egyéb, iPhone 0 db 497

screen-shot-2014-09-12-at-4-02-37-pm

Az elmúlt héten az Apple számos újdonságot mutatott be a legutóbbi rendezvényén. A főszerepet egyértelműen a régóta várt iPhone 6 és az Apple Watch kapta, azonban ezek mellett bemutatták az új szolgáltatásukat, az Apple Pay-t. Az új mobilfizetés egyelőre csak az Egyesült Államokban érhető el, amelyet 6 bank támogat és több, mint 220 ezer helyen használhatnak a vásárlók.

A Financial Times megbízható forrásokból tudja, hogy az Apple mennyi tranzakciós díjat kap egy-egy vásárlás után. Mint ahogyan a címből már kiderült, használatonként 0.15% jár ezért az almásoknak, legyen szó akármilyen értékű vásárlásról. Ezt az informácit egy meg nem nevezett vezető beosztásban lévő bankár is megerősítette, így például egy 100 dolláros vásárlásnál 15 cent részesedést kap az Apple.

Hogy mennyire lesz sikeres az Apple által bevezetett új eljárás, az egyelőre még kérdéses. Szó mi szó, ezáltal tényleg gyorsabban vásárolhatunk, de egyelőre kevés az ezt támogató vállalkozás, továbbá csak az Egyesült Államokban érhető el a szolgáltatás.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!