Fekete szerdán van túl az AAPL

Skarp 2014.09.04. 14:31 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 5 hozzászólás 632

Katasztrofális kihatással volt a hétvégi szivárgós botrány és talán a Samsung tegnapi keynoteja az Apple részvényeire. Annak ellenére, hogy az elemzők szerint a koreaiak bejelentései kevesek lesznek ahhoz, hogy ráijesszenek az Apple-re és hatalmas technikai újítást sem láttunk tőlük. Az ívelt-kijelzős útkeresés védhető, ám a Note-termékek nem tűnnek fenyegetőnek az érkező iPhone 6-ra, pedig a Samsung célja pont ez lett volna a piacra dobásukkal.

Még a legnagyobb durranásnak szánt Note Edge sem tudta ellopni a reflektorfényt Cupertino elől, mindenki 9-ére vár. Egyelőre alkalmazások sincsenek, amik támogatják és mivel csak egy ilyen készülék létezik, valószínűleg a nagyok közül is csak kevesen döntenek majd úgy, hogy fejlesztenek egy a featuret kihasználó verziót appjukból egy modell kedvéért. A Gear VR ígéretes, ám játékok nélkül útra indítani ilyesmit elsietett lépésnek tűnik.

Mindezek alapján inkább az iCloud-cirkusz lehet az oka a bizalom hirtelen megrendülésének. Míg a Samsung két százalékot erősödött a tőzsdén, az Apple 4,2-t gyengült és végül alig valamivel 99 dollár alatt zárt. Bár az előrendelések a bejelentés előtt állva is ezrével érkeznek a carrierekhez és már elkezdtek gyülekezni az első emberek a cég flagship üzlete előtt, New Yorkban, az elemzők elég negatívak.

Valószínűleg az történhetett, hogy pár nagykutya próbált pakettjétől megszabadulni, ami belevitte a pánikba a kisebb tulajdonosokat is. A CNBC Fast Money műsorába meghívott elemzők fele úgy gondolja, hogy még nincs itt a vége a lejtmenetnek és ha bármilyen szempontból csalódást hoz a keynote, hosszabb távon valószínűleg 80 dollárig mehet le a papírok ára, de 90 alá szinte biztosan.

Volt a meghívottak között optimistább is: az OptionMonster szakértője, Pete Najarian szerint ez csak hullámvölgy és a részvény jóval száz dollár fölé fog mászni pár napon belül, s saját targetjét 110 dollárban nevezte meg. Bevallása szerint megbízik a papírban, sőt, vásárolt is belőle. Ha az Apple nagyot dobbant a jövő keddi keynoteon, az megfordíthatja az amúgy nagyon közhangulat-függő AAPL részvényárak irányát. Ha nem, ki tudja mi jöhet.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

5 hozzászólás

 1. Tomi - 2014.09.04. 17:39

  Gear VR-t ugyan ugy dobtak piacra mint az xbox one t vagy ps4 et.
  Szerintem lesznek hozza jatekok hisz meg nem kapahto majd csak kb.1 honap mulva.

  • Skarp - 2014.09.04. 17:49

   nyilván lesznek majd, csak ha megnézed az xbox one-t, meg a ps4-et is úgy dobják piacra, hogy már a launchnál nyomatják mellé a platformexkluzív játékokat.

 2. Tibi - 2014.09.05. 01:54

  Az új iphone – al jőn az új ios is?

 3. Bristol - 2014.09.05. 07:30

  Igen Tibi.

 4. Tibi - 2014.09.06. 03:57

  Van màr jailbreak a 7.1.2 – re?

Szólj hozzá Te is!