Tim Cook szerint csak átmeneti a tabletpiac szűkülése

Skarp 2014.08.27. 16:08 Apple, iPad, Kiemelt hírek 0 db 238

A Re/code újságírójának, Walt Mossbergnek adott interjúban Cook láthatóan nagyon optimistának tűnt a sokakat aggasztó piaci visszaeséssel kapcsolatban, ami érthetően a piacvezető tabletet, az iPad-et érintette a legsúlyosabban. “Nem is lehetnénk boldogabbak azzal a teljesítménnyel, amit a tabletjeink az első négy évben elértek. Ami jelenleg történik, az csak egy bukkanó és amióta itt vagyok, minden termékkategóriában láttam már ilyet.” – mondta el az Apple CEO-ja.

Ez nagyjából összecseng júliusi nyilatkozatával, amikor is a befektetők aggályait próbálta eloszlatni az iPad számaival kapcsolatban. Az akkor záruló negyedévben 13,3 millió tabletet sikerült eladni, ami nagyjából megfelelt Cupertino előzetes várakozásainak, de az elemzők nagy része többet várt volna. Az előző év azonos időszakához képest ez mintegy 9,2 százalékos visszaesést jelentett.

Tim akkor a fejlett piacok, elsősorban Nyugat-Európa és az USA telítődéséről, lassulásáról beszélt mint elsődleges okról, de kiemelte, a nemsokára érkező fejlesztések és a partnerkapcsolatok újra fel fogják lendíteni az eladásokat. Bár semmi konkrétumot nem jelentettek be, a főnök új hardvert, szoftvert és szolgáltatásokat ígért. Szintén reményt adhat az IBM-mel kötött együttműködési szerződés is, ami elsősorban a vállalati szektorra koncentrálja erőit. A kooperáció terméke, a MobileFirst ez év végén érkezik.

Ráadásul ma újra felröppent a hír, hogy az Apple egy 13 hüvelykes iPad-et dobhat a piacra, ami 2015 elején érkezhet, s a meglévő modellek is frissülhetnek a Touch ID-val, gyorsabb hardverrel és még ki tudja mivel.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!