100 dollár fölött az AAPL – két éves rekord dőlt meg

Skarp 2014.08.21. 14:04 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 1 db 197

A  június eleji hetedelés óta először kúsztak 100 dollár fölé az Apple részvényei. Az osztás után nagyjából 92 dolláros áron adták-vették a cég papírjait, amik azóta remek teljesítménnyel, sokat erősödtek és végre újra átlépték a lélektani határt. A kereskedési nap vége előtt órákkal az AAPL hihetetlenül közel állt az eddig rekord zárási értékhez, ami 100 dollár 30 cent volt – ezt 2012. szeptember 19-én állította fel a cég (a napközbeni kereskedési csúcs pedig 100 dollár 72 cent).

Bár a részvényárak szárnyalnak, az összeget a papírok számával felszorozva megkapott vállalati érték nem döntött rekordot, köszönhetően a cég agresszív részvény-visszavásárlási programjának, aminek révén 600 millióval csökkent a piacon levő részvények száma az utóbbi két évben. Ezt azért csinálták, hogy megnöveljék a befektetők számára a papírok vonzerejét, illetve, hogy némileg megnyírbálják Cupertino talán túl nagyra is nőtt készpénztartalékát.

A visszavásárlás jelzés is volt a befektetőknek: az Apple úgy véli, részvényei alulértékeltek (tényleg azok voltak), így jobb befektetésnek tartják a saját részvényeiket venni, mint másmilyen invesztíciós lehetőség után nézni. Ráadásul a visszavásárolt részvények után osztalékot sem kell fizetni, így további megtakarítás is járt a művelettel.

Ja, a legfontosabbat majdnem elfelejtettem: a tegnap megdőlt a rekord, hiszen 100 dollár 53 centen zárt az AAPL, minden idők legmagasabb zárási értékét beállítva.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Joci - 2014.08.22. 22:48

    Nem értek a tőzsdézéshez… De szerintem, amint piacra kerül a mindenki által brutálisan várt 6-os csoda… Na a részvény árfolyama lineárisan baromi nagy ívben meg fog indulni fölfelé…. Ebben halál biztos vagyok…. Most sokan nem bíznak Tim-ben és a teamben sem.. De meglássátok be fogják bizonyítani, higy nem állt meg a tudomány…. Csak a jó munkához idő kell….. Tudom a szarhoz meg még több de ez apple…. Nem pedig valami beex vagy prestigo vagy gigabyte netán concorde…… ;-)) itt nagyok az elvárások és a kreativitáshoz, ami igényes minőséggel párosul az bizony sok idő és pénz kérdése csak… De ez almáéknál van bőségesen…

Szólj hozzá Te is!