Hétszer aktívabbak az iOS felhasználók Androidos társaiknál

Skarp 2014.08.04. 14:29 Apple, iOS, Kiemelt hírek 3 hozzászólás 743

Tegnapi hír, hogy az Android a friss statisztikák alapján 85 százalékát bírja az okostelefonpiacnak, míg az iOS csupán 11,9-et. Ez hatalmas fegyvertény a Google kezében, hiszen azt jelenti hogy nem elég, hogy piacvezető, de csaknem hétszer többször fordul elő szoftvere egy okostelefonon, mint a második helyezetté. Nagyjából olyan ez, ahogy Phelps verte a világot pár éve az olimpia bizonyos versenyszámaiban. Ez mindenképpen fontos aspektus.

Nem árt azonban az ilyen statisztikákat fenntartással kezelni. Itt most nem a hibás adatok alapján vagy szándékosan rosszul szerkesztett, valóságot torzító grafikonokról beszélek, hanem arról, hogy bizonyos dolgok jelentőségét hajlamosak vagyunk alul- vagy felülértékelni. Perspektívába helyezve az ilyen adatok jelenthetnek mást is. Távol álljon tőlünk, hogy próbáljuk kisebbíteni a majdnem kilenctizedes dominancia súlyát, vagy próbáljuk megmagyarázni a magyarázhatatlant. Ennek ellenére úgy gondoljuk, az adatnak azért egyéb fontos adalékai is akadnak.

Az online appok használatában is nagyot léptek előre, hiszen ez az első olyan statisztika, amiben ha nagyon picivel is, de előzik az Apple-t. 44,62 százalékuk áll szemben a cupertinoiak 44,19 százalékával. Ha figyelembe vesszük azt, hogy a sok lúd disznót győz elvével támad az Android, pontosabban, hogy mennyivel több készülékkel sikerült közel ugyanolyan eredményt elérni, az mindenképpen elgondolkodtató. Az aktívabb felhasználók ugyanis lényegesen több profitlehetőséget biztosítanak a mobiljúzereket célzóknak.

Míg az Apple okostelefon-piaci részesedése fokozatosan olvadozik, a felhasználói aktivitás évek óta minden statisztikában konzisztensen magas marad. Természetesen az Android platform is folyamatosan bővül (már ami a valóban aktív és ezáltal értékesebb júzereket illeti), ez kiemelkedően lassú folyamat. És mivel az Android a low-end kategóriában is kifejezetten aktív, valószínűtlen, hogy a két platform valaha is paritásba kerülhetne az aktivitás tekintetében az iOS-ben, hiszen nagyon magas az olyan júzerek száma, akik csak “egy működő telefont” szeretnének, így megveszik az első olcsó Androidos telefont, ami szembejön.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

 1. Kala1 - 2014.08.04. 15:41

  Azért használják többen az iPhoneokat, mert gyorsak és megbízhatóak. Az olcsó Androidos telefonokat (pl Galaxy Y) örülnek az emberek ha minél kevesebbszer használják. Nekem egyszer volt egy Galaxy Acem, ne tudjátok meg mekkora kínszenvedés azt használni.

 2. RafaTzara - 2014.08.04. 16:49

  Andoidosok kozott sok a kartyas es abba nincs mobilner :/

 3. Ibrick - 2014.08.04. 23:13

  Igen és háromszor veri ezt vissza Ludas Matyi.
  Kb ennyit ér ez a cikk

Szólj hozzá Te is!