iPhone helyett betört orr jutott a tolvajnak

Skarp 2014.08.03. 18:26 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 1 db 700

Kevésbé jól sikerült egy útonálló számára egy elmúlt heti “almaszedés” – írja a MacObserver. A célpont ugyanis nem hagyta magát áldozattá válni és jól orrbagyűrte támadóját. Bár nem akarjuk támogatni a korlátlan önbíráskodást, de közületek is biztosan sokan ismerik azt a tehetetlen dühöt, amikor a zsebünkbe nyúlva nem találjuk szeretett készülékeinket. A – gyakran fegyverrel elkövetett – face-to-face támadásokat azért remélhetőleg kevesebben.

Elkeseredettségünkben sokszor szeretnénk akár erővel is megtorolni a rajtunk esett sérelmeket, de az ember a kritikus pillanatokban sokszor lefagy. Nem így történt főszereplőnkkel, egy 20 éves fiatallal, aki a wisconsini Madisonban él. A helyi park szélén sétálva SMS-ezett iPhoneján, amikor egy tinédzserévei végén járó fiatal jött szembe. Mikor egymás mellé értek, az erős testfelépítésű tini megpróbálta kikapni a készüléket jogos tulaja kezéből.

Eddig a világ legközönségesebb sztorija ez – gondolhatnánk. Annyira gyakoriak az ilyen támadások, hogy egyrészről a rendőrség odaát már csak Apple pickingnek, azaz almaszedésnek nevezi ezt a bűncselekmény-típust, másrészről ezért indult meg anno a nagy killswitch-mozgalom, aminek úttörőjeként az Apple rendszeresítette az Activation Lockot. Nem sokára szövetségi törvény fogja előírni a gyártókat ilyen megoldásokra.

Hősünk azonban felvette a kesztyűt, a támadó először szabad keze nyitott tenyerével kezdte el lökdösni áldozata arcát, aki a kialakult dulakodást és oda-vissza huzavonát megunva, kezét ökölbe szorítva egy kiadós sallert cseszett le a rossz életű ifjoncnak. A lator földre esett, majd menekülőre fogta a dolgot, de arra azért még volt lélekjelenléte, hogy ocsmányságokat kiabáljon lélekjelenlétben nem szűkölködő “áldozatának”. A szerencsétlen pont a helyi rendőrkapitányság felé futott, úgyhogy gyorsan le is kapcsolták.

Bár ez a kis sztori nem váltja meg a világot, sok megkárosított érezhet most némi elégtételt. Jó, ha néha ha happy end a dolgok vége egy ügyeletes tiszti vállvonás vagy egy pár hét után, nyomozás nélkül lezárt akta helyett.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Tomi - 2014.08.03. 19:03

    Múlhét:)

Szólj hozzá Te is!