Hat új bolt nyílhat Kínában ebben a körben

Skarp 2014.06.30. 18:39 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 1 db 149

Angela Ahrendts kinevezésekor egyik elsődleges prioritásaként jelölte meg a kínai expanziót és lám, az Apple által kiadott álláshirdetések hat újabb Store nyitását látszanak alátámasztani, írja a Bloomberg. Chonqing, Hangzhou, Shanyang, Tianjin, Wuxi és Zhengzhou városokban eddig nem volt ilyen bolt. A félig autonóm Hong-Kongban találhatót nem számítva alig van Apple Store Kínában, ami a négy évvel ezelőtti, összesen 25 bolt megnyitásáról szóló bejelentés fényében kínos – jelenleg a felénél is kevesebbel rendelkezik a cég az ázsiai országban.

A helyzet azonban most változhat, a jelenlegi szám megtriplázódását tervezzük a következő két évben. – mondta Cook negyedéves összefoglalójában, amiben kitért az egyre inkább kibontakozó kínai középosztály igényei kielégítésének fontosságára. Ahrendts, ahogyan azt már megtudhattuk a Burberry vezérigazgatói székét hagyta ott májusban, hogy csatlakozhasson az Apple-höz. Ha azt nézzük, hogy a Burberry egyike a Kínában leggyorsabban növekvő márkáknak, azt hiszem nyugodt szívvel kimondhatjuk: jó kezekben van az Apple bolthálózata az ő irányítása alatt.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Ibrick - 2014.07.01. 12:46

    Ez jó hír, mert akkor mehetünk Kínába shopingolni:))
    Már látom lelki szemeimmel: csilivili Apple bolt mellette meg ma long kisboltja, ahol a kilon ájfont megkapod 10€-ért :))

Szólj hozzá Te is!