Fejlesztőket keresnek a Siri-csapatba

Skarp 2014.06.24. 15:03 Apple, iOS, Kiemelt hírek 7 hozzászólás 747

Azt már megtudhattuk, hogy az iOS 8-tól kezdve Sirinek 22 új nyelven diktálhatunk. Sokan azonban félreértették, és úgy hitték, a személy asszisztens ezentúl ezeken irányítható is és beszéli is az új nyelveket. Most azonban pár új álláshirdetésből derült fény arra, hogy nem kell sokat várni arra, hogy beszélt nyelvek listája is bővüljön. A pozíciók megnevezése nem más, mint a sokat mondó “Siri Language Engineer”, és a leírás szerint magasan motivált embereket keresnek, akik perfektek valamilyen idegen nyelven és erős szoftverfejlesztői háttérrel rendelkeznek. A dolog szépséghibája annyi, hogy a magyar továbbra sem szerepel a tervek között – a közeljövőben legalábbis biztos nem.

A június 10. és 19. között kitett hirdetések alapján az alábbi nyelveken folyékonyan beszélő fejlesztőket szeretnének felvenni: japán, norvég, török, dán, ausztrál angol, arab, braziliai portugál, svéd, holland, thai, orosz, brit angol és kantoni (a félkövérrel szedett nyelveket jelenleg nem támogatja Siri). A feladatkörük  nyelvspecifikus kód fejlesztése, helyi piacokra szánt termékfícsörök kitalálása és napi szintű együttműködés az Apple többi teamjével. A célnyelv tökéletes ismeretén kívül elvárás, hogy tapasztalattal és referenciával rendelkezzenek  termék-minőségű kód fejlesztésében. iOS vagy OSX fejlesztői tapasztalat, Java, perl vagy shell script ismerete előny.

Nem ez az első ilyen felvételi hullám, korábban nyelveket beszélő Cloud Services Engineering gyakornokokat vettek fel, hogy a további nyelveken dolgozhassanak. Siri jelenleg az alábbiakon ért: amerikai, brit, ausztrál és kanadai angol, spanyol (amerikai, spanyolországi és mexikói dialektusok), mandarin, hong-kongi kantoni, tajvani mandarin, francia (francia, kanadai, svájci), német, svájci német, japán, olasz és svájci olasz, illetve koreai. Bár a jelenlegi, csak fejlesztőknek elérhető verzió nem ad további nyelvi skilleket Sirinek, elképzelhető, hogy a bővítést egy későbbi verzióra, mondjuk a 8.1-re tartogatják, vagy az iOS 9-re. Az iOS 8 ősszel érkezik és a Hey Siri-vel, a Shazam integrációval, streames hangfelismeréssel és App Store-os képességekkel bővíti Siri eszköztárát.

Mi csak remélni merjük, hogy talán a következő körben mi is benne leszünk.

(Forrás: Appleinsider)

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

7 hozzászólás

  1. Tamaci - 2014.06.24. 15:35

    Magyarokat több, mit egy éve már, hogy kerestek Sirihez. Jó munkához idő kell…
    De ennyi?

  2. Robit - 2014.06.24. 15:45

    Gondolom azt a diktáláshoz keresték, ami az iOS 8 -ban lesz…

  3. Pete - 2014.06.24. 17:10

    Orosz meglepo higy nem volt esdig de ez a braziliai portugal???hat nem tudok szamokat de nem hiszem,hogy tibben beszelnek es tibb iphone tulaj lenne mint ,itt bar lehet hogy irto nagy hulyeseget mondok

    • Skarp - 2014.06.24. 17:13

      Brazilia fejlodo piac, 200 milliós lakossaggal. :)

  4. Peti - 2014.06.24. 19:51

    Egyenlőre örüljünk, hogy lesz diktálás. Talán majd egyszer 5 éve múlva kész lesz teljesen…

  5. Ledtamas - 2014.06.24. 21:09

    És mi a helyzet a Dragon Dictation csapattal? Ők nem szállnak be a Siri magyar vonatkozású fejlesztésébe?

  6. Fehérsólyom - 2014.06.25. 01:33

    Talán ha mi magyarok jobban mozgolódnánk, több esélyünk lenne.

Szólj hozzá Te is!