2 millió dollárra bírságolták a Samsungot és ügyvédeit

Skarp 2014.06.24. 18:16 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 3 hozzászólás 354

Sokan kritizálták a patinás hírnevű Quinn Emanuel ügyvédi irodát, mivel olyan titkosított dokumentumokat mutatott meg a Samsungnak, amit csak különleges tanúknak lett volna szabad látniuk. A Samsung sem maradt ki a botrányból, mivel jogosan azzal vádolták meg, hogy tisztességtelen haszonszerzés céljából felhasználta a papírokat a Nokiával folytatott tárgyalásai során és nagyjából 50 alkalmazottjuknak is megmutatták.

A dokumentumok még a Samsung FTP szervereire is többször felkerültek illetve emailben is továbbításra kerültek bizonyos dolgozókhoz. Seungho Ahn, az egyik Samsungos vezető később még el is dicsekedett a szivárogtatásokról a Nokiával folytatott licensztárgyalások idején az aggodalmakat pedig csak a “Minden információ kiszivárog” mondattal hárította.

Miután a kiszivárogtatás napvilágra került, a bíróság szankciókat helyezett kilátásba a Samsung és a QE ellen, amit a koreai gyártó minden lehetséges jogi eszközzel igyekezett megakadályozni, de legalábbis elodázni (szokásához híven). Most azonban úgy tűnik, hogy nincs több halogatás, ugyanis az irodát és megbízóját a bíróság 1,145 millió dollár megfizetésére kötelezte a Nokia irányába, míg 893,8 ezer dollár az Apple kasszáját gazdagítja majd. A cégeknek 30 napja van befizetni a bírságot – természetesen egyikük sem kommentálta az ügyet eddig.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Tamaci - 2014.06.24. 19:34

    A baj az, hogy ebből sem fog tanulni a Csamcsung.

  2. Cydie - 2014.06.25. 08:03

    Ez vicc? Tényleg úgy gondolják, hogy a Nokiával szemben több szabadalmat sértettek?

  3. Yeti - 2014.06.25. 22:57

    Így van, többet, de az Apple is a Nokiaval szemben. Nézz utána

Szólj hozzá Te is!