Rekordmennyiségű eladott iPhone-nal zárhatja a júniust az Apple

HusztiD 2014.06.11. 17:13 Apple, iPhone 3 hozzászólás 717

Június végével az Apple lezárja az idei harmadik pénzügyi negyedévet, melyből várhatóan ismételten izgalmas adatok látnak majd napvilágot. A hivatalos jelentésre legalább még egy hónapot várnunk kell, így addig a különböző elemzők felméréseivel vagyunk kénytelenek beérni. A Morgan Stanley kutatója, Katy Huberty szerint újabb rekordot állíthat be a kaliforniai vállalat.

Az AlphaWise Smartphone Tracker segítségével megállapította, hogy júniussal bezárólag 39 millió iPhone-t értékesít az Apple, melyre csupán 3 hónap volt szükséges. Érdemes megjegyezni, hogy a Wall Street szerint csak 35 millió eladott telefonra volt képes ezúttal az vállalat, de nem árt megemlíteni, hogy Katy-nek az elmúlt évek folyamán már többször volt közelebb a jóslata az aktuális számokhoz. 2012-ben ugyanezen időszakot vizsgálva csak 26 millió iPhone-t értékesített az Apple, egy évvel később pedig már 31.2-re emelték meg a számokat az almások, így ha pozitívak vagyunk, akkor újabb emelkedés várható.

Ha minden igaz, akkor szeptemberben akár kézbe is foghatjuk az új telefonokat, ám ennek ellenére az emberek nagy része továbbra is vásárolja a korábbi készülékeket. Nem kell messzire mennünk, hiszen még május első felében számoltunk be arról, hogy nagy eseményre készül az Apple, ugyanis a korábbi készülékeket beszámítják abban az esetben, ha vesznek helyettük egy újat. Továbbá nem árt megfeledkezni az indiai piacról sem, hiszen nemrég elkezdték forgalmazni a 8GB-os 5C modelleket.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

 1. GrandeGuerre - 2014.06.11. 17:23

  Q2, a második negyedév zárul júniusban, nem a harmadik

  • Skarp - 2014.06.11. 17:29

   a gazdasági év még mindig nem egyenlő a naptári évvel.

 2. csab2 - 2014.06.12. 09:10

  Az utolsó mondat érdekesre sikerült.

Szólj hozzá Te is!