Majdnem búcsút inthettünk az ikonikus Apple menünek

Skarp 2014.06.11. 14:05 Apple, OS X 2 hozzászólás 748

A teljes redizájnon felül az OS X Yosemite kis híján más alapvető rendszerelemeket is megváltoztatott. Olyanokat, amik az operációs rendszer 13 évvel ezelőtti elindítása óta változatlanok voltak – írja a 9to5mac. Az általuk közölt kép a Yosemite márciusi buildjét ábrázolta egy az iOS-ére hasonlító Control Center panellel. A CC végül nem került be az első bétába és a WWDC-n is csak a Notification Centerről esett szó, de az Apple komolyan fontolgatta a berakását – erre fejlesztők is találtak a kódban utalást.

Az iOS esetében hetes verzióval bemutatott új panel, amin a leggyakrabban használt kapcsolókat érhettük el könnyen és gyorsan az OS X esetében a Mac alapvető részeinek megváltoztatását jelentette volna. Hogy miért? A kódrészleteket megtaláló fejlesztők szerint ugyanis a blokk leváltotta volna a Menüsáv klasszikus Apple menüjét. A kizárólag iOS eszközöket használók kedvéért: itt érhetőek el a rendszerbeállítások és -információk, a kikapcsolás, újraindítás, és kijelentkezés menüpontjai is.

A váltással a Yosemite-ban az összes menüelem a Control Center slidejára került volna, a Notification Centerrel ellentétes oldalra. Előhozni a trackpad megfelelő gesztúrájával vagy az Apple logóra kattintással lehetett volna. Nem kizárt, hogy a jövőben bekerülhet a funkció, ami a Continuity és a Handoff funkciókkal karöltve tovább növelheti a két rendszer közötti paritást, megkönnyítve az átszokást az iPhone tulajok tömegéből érkező újonc Mac-esek számára. A panel egyébként olyan funkciók kapcsolóit tartalmazta volna, mint az Airplane Mode, a Bluetooth, az AirPlay, a Do Not Disturb – pont mint az iOS készülékeken.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. TigerCat - 2014.06.11. 18:51

    Sosem használom, szóval miattam mehet a levesbe…

  2. The Count - 2014.06.17. 23:14

    Miért kell az OS X -et egy mobil IOS-re átformálni ???
    Az IOS sokkal használhatatlanabb mint az OS X. Miért kell egy asztali gépre való OS X-ből egy mobil oprendszert csinálni ???

Szólj hozzá Te is!