Mégsem akkora durranás az Apple otthon-automatizációs dobása?

Skarp 2014.05.30. 13:00 Apple, iOS 4 hozzászólás 568

Hétfőn robbantott a sajtó a hírrel: az Apple automatizációs megoldásokkal törne be otthonainkba (jó értelemben véve természetesen) és a WWDC-n már láthatunk is ízelítőt. Az okosotthonra ez volt az első utalás, mégis mindenki azonnal rápörgött a koncepcióra és találgatták, hogyan is fog felépülni, működni. Most jött a hír, hogy ezt valószínűleg nem Apple háztartási gépekkel kell elképzelni, amelyeket iOS eszközünkkel irányíthatunk, inkább a Made for iPhone-programhoz hasonlóképpen. Ha a cég megfelelő minőségűnek tart majd dolgokat, megkaphatják az elismerést.

A Gigaom értesülései szerint nem csak, hogy nem fog az Apple saját készülékeket gyártani, de egy központi kontroll-platform sem kerül az iOS-be integrálásra. Helyette az Apple csak egy MFi-hez hasonló logót nyom majd a készülékek dobozára, amik képesek iOS eszközökkel együttműködni és megfelelnek bizonyos követelményeknek. Ez persze nem jelenti azt, hogy a cég a jövőben nem fogja bővíteni errefelé az ökoszisztémáját, de azért kicsit csalódottak vagyunk a hír hallatán. Ettől függetlenül érezhető az Apple érdeklődése a szegmens irányába és ez lehet az első lépés – ne vonjunk le elhamarkodott következtetéseket: a WWDC-n úgyis minden kiderül.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

4 hozzászólás

 1. csab2 - 2014.05.30. 13:40

  Nekem ez eddig is egyértelmű volt. Több helyen is erről lehetett olvasni. Nem gondoltátok, hogy az Apple majd mosógépet meg kazánt, vagy ilyesmiket fog gyártani. :)

 2. Templomos - 2014.05.30. 14:29

  Egy okosfelmósórongynak örültem volna!!

 3. The Count - 2014.05.31. 04:16

  Nekem okos mosóporom é okos mosógépem van. Az iphone vezérlésű. Szólok az iphone-on az asszonynak hogy indítsa a mosógépet :)

 4. Tuba - 2014.05.31. 11:50

  Hmm… miért is ne gyárthatna az Apple mosógépet vagy kazánt? :) Hiszen a Samsung is gyárt földmunkagépeket meg hajót is… ;))

Szólj hozzá Te is!