Már csak 3 milliárd dollárt hajlandó fizetni az Apple a Beats felvásárlásáért

HusztiD 2014.05.28. 17:38 Apple, Egyéb 0 db 422

Még május elején jött a hír, mely szerint az Apple napokon belül felvásárolja napjaink egyik leghíresebb fejhallgató és zene streamelő vállalatát, a Beats-et. Ezek után jött az újabb szóbeszéd, amely alapján a vártnál tovább tart az akvizíció, majd az is kiderült, hogy az Apple nagyon megorrolt Dr. Dre-re a napvilágra került videójuk miatt.

NY Post hírei alapján a tárgyalások még mindig tartanak, azonban a kaliforniaiak már csak kerek 3 milliárd dollárt szánnak rá az egészre. Hogy ez egészen pontosan minek tudható be az nem tudott, de valószínűleg nagy szerepet játszik a kiszivárgott videó, illetve a forrás szerint még a Beats 110 ezer felhasználói bázisát is keveslik az almások. Arról, hogy mikor tesznek pontot az ügy végére az nem tudott, de a forrás szerint nem kizárt, hogy a jövő héten már bejelentik a sikeres megegyezést a felek. Ettől függetlenül pedig továbbra sem kizárt, hogy a hétfői WWDC-n fellépjen a Beats két alapító tagja, Dre és Iovine az Apple képviseletében.

Érdekességképp érdemes tudni, hogy Dr. Dre tulajdonában van a Beats vállalat 25%-a, így ha 3 milliárd dollárért megtörténik a felvásárlás, akkor a hip-hop legendának 750 millió dollárnyi zöldhasú ütheti a markát, amely mellé még egy vezetői állást is kaphat az Apple-nél.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!