ARM alapú Mac-eken dolgozik az Apple

HusztiD 2014.05.26. 16:05 Apple, Mac 4 hozzászólás 285

A MacBidouille francia blog értesülései alapján az almások ARM alapú gépeken dolgoznak. Nem új a hír, ugyanis korábban már felmerült, hogy jöhetnek ilyen processzorral felvértezett Mac-ek is a jövőben, pluszban még a szóban forgó új 12 colos MacBook-ot is ilyen perifériával jósolják az elemzők.

Ha igazak a legújabb hírek, akkor az Apple már 3 gépet tesztel: egy iMac-et, egy Mac Mini-t és egy 13 colos MacBook-ot, amely vélhetően egy Air modell. Pontosat nem tudni a dologról, hogy a kaliforniaiak teljesen vagy csak részben akarnak átállni az új architektúrájú processzorokra, hiszen nehéz lenne azt megvalósítani. Igaz, hogy 2005-ben az Intel egységeire cserélték le az akkori PowerPC-t, azonban most nehezebb dolguk lenne, hiszen már több termék található meg a palettájukon, mint 9 éve. Az információk szerint egyébként az iMac-et és a MacBook-ot egy 4 vagy 8 magos quad processzorral, míg a Mac Minit 4 magossal tesztelik a vállalat emberei.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

4 hozzászólás

 1. Xavier - 2014.05.26. 18:30

  “jöhetnek ilyen processzorral felvértezett Mac-ek is a jövőben, pluszban még a szóban forgó új 12 colos MacBook-ot is ilyen perifériával jósolják az elemzők.”

  Mióta periféria a processzor? :)

  “egy 4 vagy 8 magos quad processzorral”

  A quad szó ugye csak véletlenül maradt ott? :)

 2. Ibrick - 2014.05.26. 18:56

  Ehh…

 3. troll - 2014.05.27. 07:56

  Valóban, az elektronikai eszközök világában jártas cikkírónak, illene tisztában lenni néhány alapfogalommal. :)

 4. MakosRetes - 2014.05.27. 13:12

  Nem tartom biztosnak, hogy nehez lenne az atallas. Ott az iOS, ami ARM alapu procikon fut. Feltehetoen ugyanilyen processzor kerulne be az uj gepbe.
  A iOS es OS-X kozott a motorhazteto alatt sok a hasonlosag (ismereteim alapjan, cafoljatok meg), strukturalisan mindenkeppen, csak a GUI felulet mas. Illetve kevesebb funkcioval rendelkezik (valoszinu) az iOS a OS-X-hez kepest.
  Szoval lehet, hogy egy iOS-re huzott OS-X felulet megoldja az uj HW-ek kezeleset.

Szólj hozzá Te is!