Kemény hét áll az Apple mögött

Skarp 2014.05.25. 15:09 Apple, Egyéb 5 hozzászólás 1 348

Hét eleje óta áll a bál az iMessage-botrány kapcsán. Kicsit nehezen hiszem, hogy van még olyan, aki nem hallott róla, de röviden arról van szó, hogy az iPhone készüléküket Android vagy WP telefonra cserélő júzerek közül sokan nem kapták meg a nekik küldött üzeneteket, sokszor komoly károkat okozva ezzel. Mire a cég reagált, és bejelentette a bugfixet, addigra már késő volt: csoportos per indult ellene.

Ha ez még nem lett volna elég, hét közepén jött a hír: már nem az Apple a legértékesebb brand a világon. Ráadásul az egyik legnagyobb riválisa, a Google halászta el a címet a vállalat orra elől. Az értékelést végző cég, a Millward Brown szerint tavalyról idénre 20 százalékkal esett vissza az Apple brandértéke, s a jelentés külön megjegyzi: “Az Apple fejlesztései inkább voltak evolúciósak, mint forradalmiak. Ezzel ellentétben a Google olyan dolgokat vitt véghez mostanság, amiket nem láthattunk ezelőtt és nem is képzeltük volna, hogy lehetségesek.” Az Apple három egymást követő év elsősége után csúszott vissza a második helyre.

Ezekre már csak hab volt a tortán Cult of Mac által megszellőztetett biztonsági rés az iCloudon, aminek segítségével megkerülhetővé vált az iOS Activation Lockja. A PR-katasztrófát tovább súlyosbítja, hogy a hiba felfedezője, AquaXetine már hónapokkal ezelőtt jelezte a hibát a cégnek, akik mintha ignorálták volna – ezért döntött a nyilvánosság mellett. “Azt kérték, hogy mielőbb lépjek kapcsolatba velük, de miért csak most?” – teszi fel a költői kérdést a sajtónak írott levelében.

Bár mindannyian jól tudjuk, hogy az Apple gőzerővel dolgozik valamin, ami remélhetőleg újra akkorát üt, mint az iMac óta bármi, az ilyen és ehhez hasonló időszakok rendesen megtépázzák az Apple jó hírnevét. Csak remélni tudjuk, hogy a cég most csak lendületet venni lassult le egy kissé.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

5 hozzászólás

 1. iMarc - 2014.05.25. 17:25

  Sose azt nézd Apple!
  Kitartó hittérítésem okán a közvetlen környezetem tegnap vette meg a 10. Apple kütyüjét :) :) :)
  Nem tom ezt nem személyes sikernek felfogni :) :) :)

 2. Boki - 2014.05.25. 17:27

  :)

 3. Pottyos81 - 2014.05.25. 18:08

  És mi lesz jövő ilyenkor, miután a Apple kiadja azokat a termékeket amelyek az egész világot izgalomban tartják?
  Sem a Google-nak sem pedig egyéb más nagyobb vállalat új termékei nem foglalkoztatja/találgatnak ennyit mint az Apple-ről!

 4. Pottyos81 - 2014.05.25. 18:11

  És mi lesz akkor ha az Apple kiadja az új termékeit?
  Senkiről nem beszélnek annyit, mint róluk!

 5. Ibrick - 2014.05.26. 08:21

  Bízok benne, hogy ennek a 4 éve tartó stagnálásnak tényleg olyan nagy durr lesz a vége mint pl az ipad. Remélem az iwatch lesz az.
  Minden esély megvan rá ha meg tudjak oldani az egészségügyi szenzorokat.
  Jelenleg nincs olyan hordozható eszköz a piacon ami ezt megtudná oldani.
  Persze nem a fitnesz dolgokra gondolok, hanem az egészségügyire. (Vércukor, kardiológiai ….) Szegeny Jobsnak biztos tetszene az ötlet.

Szólj hozzá Te is!