Első helyről vette le az Apple a sztóner játékot

Skarp 2014.05.22. 18:28 Apple, Egyéb, Játékok 4 hozzászólás 693

A Weed Firm nevű játék elég jó kritikákat kapott és a letöltések is jó tendenciát mutattak, mégis le kellett kerülnie az App Store kínálatából. Felmerül az obligát kérdés: vajon akkor is ez történt volna, ha Steve még élne? A veryimportantpotheads.com nevű, fűvel élő hírességeket gyűjtő oldal is VIP-ként listázza a tudatmódosító szereket élete bizonyos szakaszaiban nem megvető Jobsot.  Bár nem kívánnánk állást foglalni legalizációs kérdésekben, de egy olyan világban, ahol a marihuána egyre elfogadottabb, kisebb PR-katasztrófát jelent az Applenek egy ilyen akció, főleg úgy, hogy pont azt a réteget idegeníti el, amelyikre a legnagyobb szüksége lenne a cégnek (segítünk: a fiatalokat).

Persze könnyű ilyen gyorsan leírni az Applet. A játék mégicsak glorifikálja a dealer-életmódot, a beszívást és semmittevést, miközben bűnözők és prostik kopogtatnak az ajtónkon a következő pakett cuccért. A fejlesztést végző Manitoba Games véleménye megvan a történtekről:

“Gondolom az a probléma, hogy a játék túl jó volt és az All Categories listán is első lett, mivel továbbra is nagyszámú füves alkalmazás elérhető, sőt még olyan játékok is, amik az ún. “illegális tevékenységet” promótálják, amiben emberekre lőnek, autókat törnek össze vagy madarakat dobálnak épületekhez” – írja a fejlesztő honlapján található sértett kommünikéjében.

Ez valahol jogos, hiszen egyik hasonló, bár kevésbé sikeres app, a Ganja Farm jelen pillanatban is elérhető és letölthető az App Storeból. A fejlesztő szeretne újra visszakerülni, szóval esélyes hogy némi változtatással újra felteszi a kínálatba. “A gyerekek számára elérhetetlen kéne, hogy legyen, de a felnőttek számára lehetővé kéne tenni, hogy azt csinálják, amit akarnak, ameddig másoknak nem okoznak kárt a folyamat során” – mondta el a fejlesztő. “Ha megengedjük a képmutatóknak, hogy megszabják, milyen tartalom elfogadható számunkra, hamarosan Teletubbiest nézhet mindenki a Breaking Bad helyett.”

A dolog szépséghibája, hogy a Teletubbies köztudottan a felnőtt fűfogyasztók egyik kedvenc műsora volt világszerte. Ironikus, nemde?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

4 hozzászólás

 1. Gergö - 2014.05.23. 06:27

  Elég furcsa azért hogy androidos képet raktatok be!

 2. Pal007 - 2014.05.23. 08:48

  Miután az app storeban már nem elérhető?…

 3. Vélemény - 2014.05.23. 08:58

  Persze, a fiatalabb korosztályt érinti leginkább, de pont ez a korosztály a leg befolyásolhatóbb, és a leginkább fogékony a butaságra. Nagyon sok az akaratgyenge, dolgozni nem, jól élni viszont akaró fiatal. Jó dolog a szabadság, de ésszel és mértékkel, szerintem. Van éppen elég baj a világban, nem kell még szándékosan is fokozni. Én személy szerint jó dolognak tartom, hogy az Apple a profit elé helyezte a józan észt, nagyon sok cégnél ez sajnos nem működik. Persze, lehet a döntés kapcsán sok mindenen vitázni, meg bírálni, hogy miért éppen ott húzták meg a határt, ahol meghúzták, de akár hol is húzták volna meg, ugyanúgy lennének okoskodók. A másik dolog meg az, hogy a “madarakat dobálok épületekhez” játékot (á lá Agry birds) meg nem tennék egy kategóriába egy kábszerdílert főszereplőként feltüntető játékkal. Talán érdemes lenne egy kicsit konstruktívabb játék fejlesztésén dolgozni a fejlesztőknek. Szerintem!

 4. Cydie - 2014.05.25. 14:38

  Én inkább azt sajnálom, hogy csak most írtak róla, amikor ki se tudom próbálni. Minden 18 alatti ismeri, és játszik a GTA-val. Azt sem veszi le senki az üzletek polcairól és tiltja le…

Szólj hozzá Te is!