Isaacson: Egészen másról szól az Beats-akvizíció

Skarp 2014.05.20. 14:04 Apple, Egyéb 1 db 419

A Beats felvásárlását övező, a média által generált fehér zajból és az okok találgatásából lett valószínűleg elege a hivatalos Jobs-életrajz szerzőjének, Walter Isaacsonnak. A Billboard robbantott a sztorival.

Isaacson úgy véli, az Apple-Beats deal fókuszában nem a fejhallgatók vagy a zenestreaming állnak, hanem inkább a videó. Szerinte Cook Iovine-t akarja az Apple tartalmi vezetőjének, mivel alkalmasnak találja az évek óta pletykált TV-s termékek elindításának levezetésére, amik érkezése csak az Apple ismert tartalmi problémáinak köszönhetően késik. Isaacson azt is megosztotta a lappal, hogy Jobs elmondása szerint Iovine próbálta rábeszélni a Universal Music megvásárlására 2002-2003 táján (az óriáskiadó végül nem kellett az Applenek, így a francia Vivendi médiakonglomerátumé lett).

A 9to5mac korábban is írt arról, hogy a két zenemogul – de főként Iovine – együttműködésével az Apple lehetne a legerősebb lemezkiadó a világon. Iovine határozott célja, hogy bármilyen eszközzel elősegítse a zeneipar fejlődését. Isaacson jóslata alapján ő kerülhet a tartalommal kapcsolatos vezetői pozícióba – ezt támasztotta alá a The Wall Street Journal cikke is. A Jobstól kapott exkluzív információi és komoly újságírói múltja miatt igen komolyan vehető Isaacson szavait érdemes fontolóra venni. Az Apple-alapító neki mondta el azt is, hogy “feltörte a kiváló tévés felhasználói élmény kódját”.

Így már nem is annyira földtől elrugaszkodott Isaacson előrejelzése, nem igaz? Iovinenal a fedélzeten bizonyosan könnyebb lesz a tartalmi szolgáltatókat megnyerni, így jobb esélyekkel lendülhetnek neki az új területnek az Apple-nél. Tehát összegezve az egészet a Beats Electronics felvásárlása mindössze Iovine megszerzéséről szólt – arra pedig egyértelműen ez volt a leggyorsabb módszer.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. csab2 - 2014.05.20. 16:15

    Szerintem akkor egyszerűbb lett volna valamilyen témához illő céget felvásárolni. Pl. a Netflixet.

Szólj hozzá Te is!