Az olaszoknál már célkeresztben van az Apple a Google és az Amazon mellett

HusztiD 2014.05.20. 08:13 Apple, Egyéb 6 hozzászólás 519

Úgy tűnik, hogy mostanában nem hagyják békén az almásokat, hiszen az utóbbi időben többször is beszámoltunk róluk. Először hírt adtunk, hogy véget ért az Apple és a Samsung legújabb vitája, majd az is kiderült, hogy az óriások között is lassacskán befejeződni látszik a csata, melyet még anno Steve Jobs indított el.

A legújabb értesülések szerint az olasz trösztellenes és versenyhivatal lépett fel ismét az Apple ellen az alkalmazásokon belül történő vásárlások miatt. A baj az, hogy a freemium kategóriába tartozó programok nagy része átverés, ugyanis jelen vannak az alkalmazáson belüli vásárlások, így sok embert megtévesztenek azzal, hogy ingyenesek. A kérdés az, hogy mennyire állja meg ez a helyét az Apple esetében ez a támadás, ugyanis az ilyen programoknál fel vannak tűntetve ennek a veszélyei, továbbá több értesítést is kap róla a felhasználó, mire véglegesen megerősíti a vásárlását. Ha az olasz hatóságnak sikerül megnyernie a pert, akkor napjaink egyik legnagyobb vállalatát akár 5 millió euróra is megbüntethetik emiatt. 2011 és 2012-ben egyébként már megbüntették az Apple-t, ahol 1.2 millió, majd 260 ezer dollárt szabtak ki nekik az AppleCare politikájuk kapcsán.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

6 hozzászólás

 1. Majom Hal Béka - 2014.05.20. 08:16

  Nem kell nagybetűvel írni az olaszt!

 2. Ibrick - 2014.05.20. 09:27

  Végre egy értelmes ország. Egész Európában be kellene tiltani.
  Ezt a szar freemium rendszert a ganéj alkalmazások belüli vásárlással mindenhol el kellene törölni!
  A fejlesztők nem azzal foglalkoznak, hogy nekünk élményekkel teli jó játékot csináljanak, hanem azzal, hogy minél több pénzt húzzanak ki belőled.
  Szerintem egy jó játékért mindenki hajlandó pénzt kiadni. (Korrekt árat)
  Na de ezek a jó játékot gátakkal teszik tele, korlátozva a felhasználói élményt,hogy te költse a lóvét.
  Nagyon veszélyesek ezek a játékok, amik egyébkéntt jó játékok pl. Boom Bach , relal racing3… A jó minőségű játék élményhez minimum 30-60 ezer forint kell. (Ne jöjjön valaki azzal nem kötelező meg ilyenek, a drogosok is így kezdik csak egy kicsit aztán tudjuk mi a vége )

 3. Gabor - 2014.05.20. 10:36

  A boom beachel semmi baj, el tudod erni a plafont penz nelkul is. Tokeletes pelda a clash, spanom fel evvel elobb kezdte es ra koltott 50ezret es most 6 szintel van felettem… Viszont a real racingbe soha nem fogsz meg venni egy izmos verdat

 4. TSzasza - 2014.05.20. 11:16

  Ja, realracing3! Van egy csalás rá de csak androidra működik! Úgy játszható!

 5. Vélemény - 2014.05.20. 11:49

  Van egy rakás olyan játék is, amiért nem kell fizetni és vásárolni sem kell közben.

 6. Ibrick - 2014.05.20. 13:16

  A boom beach is meg a többivel is el lehet érni igen, de a játék élmény sokkal rosszab. Nem egy évig akarnak az emberek játszani egy játékot, mert lové nélkül kb egy emberöltő végigcsinálni egy bomb b-t vagy RR3-at. (Ja és nem azért, mert valaki mondjuk béna, hanem úgy van programozva a játék, hogy lové nélkül csak a nyuggereknek élmény:))
  Lenne inkább a szlogen: “engedd játszani”…
  Véleménynek – igaza van, vannak ingyenes játékok. Csak a fenti cikk nem erről szól és ugye most ehhez szólunk hozzá :))

Szólj hozzá Te is!