Az Apple esete a véletlen félreküldött üzenetekkel

Skarp 2014.05.15. 14:07 Apple, iOS 2 hozzászólás 859

Egy ma szabadalmaztatott Apple-ös megoldás megszüntetheti problémát, de legalábbis lecsökkentheti a rossz helyre küldött üzenetek számát. Az egyszerű, de nagyszerű módszer emlékezteti a felhasználót, hogy melyik ismerősével kommunikál épp, ami kifejezetten jól jön, ha például egyszerre több külön társalgásban veszünk részt és gyorsan váltogatunk közöttük.

Az USA Szabadalmi és Védjegyhivatalában csak “Kontaktinformációkon alapuló felhasználói interface generálás” néven bejegyzett szabadalom lehetővé teszi az iMessageben és hasonló alkalmazásokban a másik fél azonnali és egyszerű beazonosítását. Lényegében arról van szó, hogy kontaktunk képét a háttérképnek állítja be a rendszer, mind kétszereplős, mind csoportos csevegések esetében.

Amennyiben kép nem áll rendelkezésre, a rendszer egy generikus női vagy férfi avatárt illeszt be – a nemet a rendszer intelligensen, a rendelkezésre álló információk alapján határozza meg. A képet nagyítva, nyújtással, esetleg csempeszerűen ismétlődően vagy egyéb módon fogja a rendszer beilleszteni, persze miután némileg átlátszóbbá és deszaturáltabbá tesz a képet. Ettől lesz igazán háttérszerű és válik alkalmassá a célra.

Jó ötletnek tűnik, de a megvalósításra nagyon kiváncsiak vagyunk – bár nem hiszem, hogy aggódnunk kell amiatt, hogy az Apple esetleg nem esztétikusan old meg bármilyen UI-elemet.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Fehérsólyom - 2014.05.17. 04:27

    Ebben mi az újítás? Én így használom a Vibert. Mit kell ilyeneken levédeni? Irígyek? Féltékenyek? Vagy csak annyira gagyik, hogy azt gondolják, hogy ez másnak nem jut eszébe?

  2. Geri - 2015.01.21. 01:29

    Hello!
    Nemhiszem hogy az Applenek lenne oka bármilyen irígységre mint mindenidők legsikeresebb cégének és oké hogy viber meg messenger tud ilyet de egyik telefon SMS applikációja sem ezt védték le Appleös cimborák. A levédetés meg egy hatalmas előny a droidok és blackberryik ellen. Így nem adhatják el az Apple ötleteit sajátjukként mint ahogy azt szeretnék/teszik néha.

Szólj hozzá Te is!