iOS appokat futtató Android szoftvert írtak a Columbia Egyetemen

Skarp 2014.05.14. 16:04 Apple, iOS 4 hozzászólás 876

Sokáig az egyik leghangosabb érv az iOS mellett a külsős alkalmazások mennyisége és minősége volt, azonban idővel az Android is felépítette maga alkalmazásboltját. Hat, a Columbia Egyetemre járó diák most úgy néz ki, véget vethet az ilyen és ehhez hasonló vitáknak. Cidernek elnevezett szoftverük gyakorlatilag átveri az appokat, elhitetve velük, hogy iPhone-on, vagy iPad-en futnak.

A lenti videós demonstráción egy Nexus 7 tableten láthatjuk akcióban a megoldást. Látható, hogy úgy futnak, mintha natív Android appok lennének. A megoldás egyelőre nagyon bugos, illetve elérhetetlenek a GPS és 3G funkciók – az azokat igénylő alkalmazások így értelemszerűen nem tudnak hozzájukférni.

Ez persze még változhat mivel a Cider jelenleg jócskán az alpha fázisban van – közel sem kész termék – így a fentebbi hibák simán megoldódhatnak még a megjelenésig. A teljes dokumentációt egyébként az egyetem honlapján megnézhetik az érdeklődők.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

4 hozzászólás

  1. lonsdale666 - 2014.05.14. 17:22

    Izgi!Ez nagyon tetszik!

  2. Attila - 2014.05.14. 22:18

    De miért is kell androidra ios app??

  3. Apples - 2014.05.14. 22:32

    Hat ez kozel se használható. Meg az egyszeru scroll-őz as is akadozik annyira lassu. Az amugy is kevésbé optimalizált operációs rendszeren hackelve futtatni iOS alkalmazásokat hidat képezve a ket rendszer kozott… Na ez sose lesz életképes. Kísérletnek jópofa, ügyesek a sracok tenlyeg de ennyi.

  4. Eddypapa - 2014.05.16. 08:51

    Van egy programozási nyelv amivel egyszer megírod a kódot és fut androidon iosen én windowson is. Senki nem használja szinte mert egy picit is komplexebb programnál már sokmindent kell változtatni egyes platformok verzióján. Alapjaiban mások a rendszerek és attól hogy elindúl egy program attól még működni nem fog. Nem is beszélve hogy mennyire más és más hardverrel vannak szerelve az androidos telók/tabletek

Szólj hozzá Te is!