Hasznos új funkciókkal frissült a Google Maps

HusztiD 2014.05.07. 12:38 Apple, Egyéb, iOS 2 hozzászólás 626

Korábban már hallhattunk egy-két pletykát, melyek szerint az iOS 8 béli Apple Maps hatalmas ráncfelvarráson fog átesni. Elsőnek az Amazon A9 alelnökét, majd a Wifarer cég vezérigazgatóját igazolták át magukhoz azért, hogy a térképszolgáltatást tovább fejlesszék. Ezt megelőzően pedig azt is megtudhattuk, hogy az Apple bizony rágyúr a Maps-ra, hiszen ez lehet az iOS 8 egyik fő újítása, mivel már a CarPlay elérhető, melynek segítségével az autónkba vihetjük az Apple Maps-szet.

Időközben úgy tűnik, hogy a Google sem ül a babérjain, hiszen a tegnapi nap folyamán kiadott egy újabb frissítést a térképéhez. Csiszoltak a turn-by-turn funkción, hiszen most már pontosabban kijelzi a távolságot és az időt, ezen felül pedig más alternatív utakat is felkínál. Talán az egyik legnagyobb és legjobb újítás az offline mód, melyhez nem kell állandó internetkapcsolattal rendelkeznünk, csupán előre le kell menteni az adott útvonalat a telefonunkra, hogy azt később bármikor elérhessük. Ezen felül Uber támogatottságot is kapott, amely remek társa lesz a Google Maps-nak. Továbbá olyan apróságokat is beleraktak, mint a kontaktok könnyed elérése, csiszoltak a tömegközlekedési eszközön és nagyításkor láthatjuk a viszonyítási skálát is mostantól.

Update: Tamás olvasónknak köszönjük az észrevételt, hiszen az offline térképből navigálni nem fogunk tudni, továbbá magyar térképeket sem lehet egyelőre lementeni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Boki - 2014.05.07. 16:11

    Offline mod helyett inkabb hasznalom a sygic navigaciot. Ingyenes szerintem igenyesebb mint a google maps es meg adatforgalmat sem hasznal!

  2. Hami - 2014.05.07. 17:27

    Offline-t nem szeretem. Csak online a tuti. Ad hirt mindenrol ami a forgalomban hasznos lehet

Szólj hozzá Te is!