Ennyi volt az iPhone 4 indiai forgalmazása

Skarp 2014.05.07. 18:03 Apple, iPhone 6 hozzászólás 884

A The Times of India arról számolt be, hogy a szubkontinens piacára januárban bevezetett iPhone 4 forgalmazásának leállításáról döntött az Apple. A három legfőbb partner felé hamarosan le is állítják a szállításokat, így a megmaradó készleteken kell osztoznia az indiai vevőknek. Kicsit furcsa a pár hónapos bevezetés, bár sokan már azt sem értették, hogy egyáltalán miért is kellett a 4-est újra forgalomba hozni. Valószínűleg úgy döntöttek, hogy a 8 gigás 5C érkezésével és a 4S-sel együtt már nincs szükség a nagytiszteletű veteránra.

A Times cikke szerint a telefon megduplázta az iPhone-tulajok számát az országban ez alatt a pár hónap alatt is, és mivel az Apple júzerek hűségesek, innentől már csak csekély részük migrál majd át másik platformra. A 4-es forgalmazását egyébként a Virgin Mobile USA is most április elején állította le. Tim Cook beszámolójában hangsúlyozta, hogy a 4 csekély forgalmat bonyolított, s azt is hozzátette, hogy a 4S-t látja a kulcsnak a fejlődő piacok megszerzésében. Statisztikára hivatkozva állította, hogy több, mint hatvan százaléka a 4S és 5C vevőknek az Androidtól pártolt át.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

6 hozzászólás

 1. Csaba001 - 2014.05.08. 06:59

  Sziasztok!
  Én nekem i4-esemény van és androidról pártoltam át.
  Ezzel a telóval bőven beérek és meg is vagyok vele elégedve! ;)

 2. zx81 - 2014.05.08. 09:29

  Üdv,
  Nekem i4S-em van és jómagam is androidról váltottam. A telefon hozta a kívánt elvárásaimat és nem bántam meg a váltást.

 3. Sazso - 2014.05.08. 16:00

  Régóta szerettem volna már egy iPhone-t, csak mindig elriasztott az árcédula… De mióta megvettem, soha többet nem kell más! Igaza volt a barátomnak: “csak azért nem adom kölcsön a telefonom, mert fèlek, nem fogod visszaadni…”!

 4. Vélemény - 2014.05.09. 08:12

  Engem az ipod fertőzött meg, azóta i4, ipad, majd tervben macbook, imac. Fertőző és gyógyíthatatlan a kór…

 5. Zizu - 2014.05.09. 09:34

  Lassan két éves az iPhone 4s-em,sajnos a legutóbbi frissitésnél tönkre ment benne a wifi,azóta nem működik.ezért nagyon rossz véleménnyel vagyok az iPhoneról,bosszantó hogy egy közel 200ezer forintos telefon és nem működik!miért nincs erre valami megoldás!?

 6. iRon242 - 2014.05.11. 11:43

  Zizu,

  Szoftver frissítéstől hardver nem mehet tönkre, vagy ha igen, akkor ez tömegesen megtörténik. Én nemrég 7.1.1-re frissítettem a 4S-emet wi-fi-n keresztül, majd rá 2-3 napra leejtettem a telefont tokostúl. Nem esett nagyot, benne maradt a tokbsn is (korábbsn is volt már így), de rá 1-2 napra, amikor navigálninakartam vele, a GPS nem azoonosîtotta be a helyzetemet. És azóta sem megy a GPS. Az iSamurai-nál belenéztek (hátlap le és kukucs), de mivel nem láttak semmit, azt mondták, hogy reset-eljem a rendszert (gyalu, majd újratelepít mindent), mert buztos a wi-fi-n keresztüli frissítés kavart be.

  Mellesleg megjegyezték, hogy nem kellene autóban autós tartóval navigációra használni az iPhone-t, mert nem arra talàlták ki, úgyhogy ne is csodálkozzak, ha 4 havonta tönkremegy az akksi a folyamatos töltögetéstől, és besárgul a kijelző a túlmelegedéstől. Csak lestem, de mondták, hogy ez a tapasztalatuk. Nos, én az első napon vettem a 4S-t, minden nap használom az autós tartóban (töltés, kihangosítás telefonáláskor és zenehallgatáshoz, navigáció), és még sosem volt cserélve az akksi. A kijelző szélén 2-3 hónapja ugyan megjelent egy sárgás folt/csík, de ezt nehezen tudom összefüggésbe hozni az először és utoljára tavaly nyáron, kánikulában 2-szer tapasztalt jelenséggel, amikor a szélvédő mögött annyira túlmelegedett a telefon, hogy ezt ki is jelezte, majd kikapcsolt – miután lehűlt, vissza lehetett kapcsolni.

  Mindenesetre csinálok egy reset-et, olyan sem volt még úgysem soha, aztán ha nem javul meg a GPS, megkérdezek egy másik szervízt.

Szólj hozzá Te is!