Touch ID-vel jöhetnek az idei iPad modellek

HusztiD 2014.04.28. 12:54 Apple, iPad 3 hozzászólás 445

A tavalyi év szeptemberében jelent meg az iPhone 5S, melyben Touch ID néven debütált az AuthenTech által gyártott ujjlenyomat-olvasó. A céget még 2012 nyarán vásárolta fel az Apple 356 millió dollárért. Már akkortájt megindultak a találgatások, hogy a megjelenés előtt álló iPad Air illetve a Retinás Mini is megkapja-e azt, azonban erre valamilyen okból nem került sor, de egyre valószínűbb, hogy a következő tabletekben már alapfelszereltség lesz.

Egy fejlesztő az iOS kódjában fedezett fel egy eléggé érdekes dolgot, amely alapján arra lehet következtetni, hogy az ősszel érkező új iPad-ek is megkapják az olvasót. A Touch ID keretrendszere az iOS 7 4 bétájában bukkant fel BiometricKit néven, ahol egyes kódszámmal szerepelt az Apple telefonja. Eddig csupán ez az egy kód volt jelen a BiometricKit forráskódjában, de a legújabb észrevétel alapján az új rendszerben már jelen van a kettes is, ami az iPad-et jelenti. Egyelőre sajnos még nem semmit sem tudunk az érkező tabletekről, hiszen most még az iPhone 6 lázban ég a tech-társadalom. Feltehetően a telefon megjelenésével özönleni fognak majd az újabb hírek az új iPad-ekről, amit már kíváncsian várunk a későbbiek folyamán.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Istvan - 2014.04.28. 14:09

    Szerintem jol nezne ki egy Touch ID a MacBookokon is a Touchpadon alul kozepen. Es akkor itt is ketto biztonsag lenne. Gepbe bejelentkezeskor jelszo vagy ujjlenyomat ellenorzes illetve ha csak pihen a gep akkor is lehessen pl. ujjlenyomattal felebreszteni. Nekem nagyon tetszene egy ilyen megoldas.

  2. HRoland - 2014.04.28. 14:26

    Igazad van! Például a Macbookokban tapipadba beépített ujjlenyomatfelismerőt jó szemmel néznék!

  3. Gerpet - 2014.04.28. 15:28

    Logikus lépés lenne

Szólj hozzá Te is!