Hajléktalanokat kihasználva vertek át embereket a kereskedők Coloradóban

HusztiD 2014.04.28. 17:17 Apple, Egyéb, iPhone 5 hozzászólás 719

Eléggé érdekes dolgok történtek az utóbbi időben Amerikában, azon belül is Coloradóban, ahol igen aljas módszerrel vertek át a kereskedők ártatlan embereket. Az esetről a 9News számolt be, mely szerint az úgynevezett iPhone kereskedők vettek rá szegény vagy éppen hajléktalan embereket potom pénzért, hogy vásároljanak előfizetéses telefonokat.

Mivel könnyen találtak embereket a vásárlásra, így nem volt gondjuk, ugyanis kaptak egy bontatlan, nulla perces iPhone-t, amiért előfizetői árat fizettek. Ezek után pedig normál áron értékesítették azokat úgy, hogy az állították róluk, hogy azok független telefonok. Majd miután nem lett fizetve az előfizetés, így érdekes dolgokat tapasztaltak a gyanútlan vásárlók, ugyanis letiltották az elvileg független, nem előfizetéses telefonjaikat.  A hírek szerint egy Apple Store egyik dolgozója is benne volt a cselszövésben, így ezért tudták könnyedén elintézni a dolgokat, mint például a hamis bankszámla adatokat. Továbbá a csatorna felkereste a mobilszolgáltatókat, ám egyedül csak a Sprint nyilatkozta azt, hogy az utóbbi időben nagyon megnőtt azon előfizetők száma, akik nem fizetnek. A hírek szerint a helyi rendőrség már letartóztatta a cselszövés elkövetőit, azonban azt egyelőre nem tudni, hogy hány évet kapnak az aljas cselekedeteikért.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

5 hozzászólás

 1. Bristol - 2014.04.28. 18:03

  Itthon 1997-2002 volt nagy divat. Biztos ma is megtörténik csak a számok kicsik. De valahára kijutott Amerikába is ;0)

 2. Joci - 2014.04.28. 18:15

  Engem 2-3éve rendszeresen megállítottak a myugati téri metróaluljáróban kétes alakok napi rendszerességgel, hogy akarok-e keresni 10.000hufot…mindig elhajtottam őket, majd egyszer megálltam és a szemébe kérdeztem, hogy igen akarok 10ropit keresni mit kell csinalni… Mire a srác.. Háát előfizuval kéne iphonet venni a nevemre….. No commente :)))

 3. iPtom - 2014.04.28. 18:30

  Nekem van tapasztalatom ebben sajnos… Egy iPhone 5-tel jártam anno így. És ugye ez szép kis tanulópénz volt számomra, és nagy pofáraesés. De én azt mondom, hogy jól csinálta az ember amit tett, mert az ilyen hülyéket, mint amilyen voltam, meg is érdemlik, hogy átverjék őket… Adásvételi nélkül dalolászva elvittem, elviszik a készülékeket. Telefont, és ehhez hasonló készülékeket CSAK adásvételivel, és ugye. a két tanuval, vagy inkább ujonan szabad venni, mert ha teljesen új, akkor kisebb eséllyel, vagy később hibásodnak meg.

 4. Dixx - 2014.04.28. 21:35

  Itthon az ilyen esetek mindennaposak még és mégsincs belőlük nagy ügy. A telefon vásárlásról meg csak annyit hogy senki ne dőljön be a túl olcsó iPhone-nak mert nincsenek csodák az meg hogy új attól még akár lopott is lehet. Én azt javaslom hogy csak normális üzletben vásároljatok és keruljétek a piacokat és a kétes nem magyar kereskedőket !

 5. ollo - 2014.04.29. 02:17

  Körülbelül 11(talán több is) éve tizenévesen engem is betaláltak nem idén barnult emberszabásúak a nyugati aluljáróban, hogy akarok e ezer forintot keresni. Szokásos kérdezz felelek után, mondom miért ne, mivel akciós készülékeket kellett vásárolni feltöltő kártyásan. Első alkalommal zsír volt, kaptam ezer forintot, másodszor az eladó azon kérdésére, h visszarakja e a telefont a dobozba (amikor végeztünk), a válaszom “nem” volt! Ez annyit jelentett, hogy a kedves “brazil” uriember fizetett nekem egy ezrest, hogy vehessen nekem egy telefont. Csakis azért sikerült, mert első alkalommal se nézte meg a zacskó tartalmát amikor átadtam, és másodszor se! Mondanom sem kell, hogy a szívem majd kiugrott a helyéről!
  He, ezt ki is rakom pesten hallottamba… ^^

Szólj hozzá Te is!