A Samsung tételkérdése eldöntheti a per sorsát?

Skarp 2014.04.15. 17:08 Apple, iPhone 7 hozzászólás 723

“El fogom pusztítani az Androidot, mert egy lopott termék. Hajlandó vagyok a termonukleáris háborúra is ezért.” – mondta Steve 2010 márciusában. Amikor első gyártóként a HTC-nek mentek, azt mondta, hogy a per üzenete az, hogy a Google lenyúlta az iPhonet és ezért fizetnie kell. Sok elemzőben akkor is és most is felmerült a végülis jogos kérdés: akkor miért a Samsungot perli Cupertino a Google helyett? A koreaiak ügyvédjei erre a kérdése építették fel szinte az egész védelmet, mivel érzik, hogy az jól rezonál az esküdtszékkel. – számolt be a Fortune.

Az először két héttel korábban feldobott kérdés újra és újra visszhangzik a bíróság falai között. A korábbi per esetében kifejezetten okos döntés volt a Samsungnak menni a Google helyett, hiszen akkoriban a Samsung volt a könnyű célpont: gyakorlatilag a dobozig szinte minden egybecsengett az Apple formatervi döntéseivel, így az almásoknak iszonyatos mennyiségű bizonyíték állt a rendelkezésére az eljárás során, így végül kiderült, hogy a másolások jóval mélyebbre vezettek, mint az eleinte Californiában sejteni vélték.

Nincs semmi okunk azt hinni, hogy az Apple félne nekimenni a Googlenek. A Samsung perlése ezúttal is stratégiai döntés, egy kényelmes út. – írta a FOSS Patents nagynevű okostelefonpiaci szabadalmi szakértője, Florian Müller. Érdekes módon az utóbbi időben az Apple-t egyébként sokáig támogató Müller hangneme annyira megváltozott, hogy egy kiadós twitteres szájkaratét követően blockolta a vele vitázó AppleInsideres szerző, Daniel Eran Dilger fiókját. Úgy látszik, a tétek és a feszültség túl magasra hágtak. – írja Philip Elmer-DeWitt, legendás Apple tudósító, a CNN gazdasági rovatában rendszeresen  jelentkező Apple 2.0 nevű kolumnájában.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

7 hozzászólás

 1. strucc007 - 2014.04.15. 17:59

  Mi az a tételkedés?!

 2. Tomi - 2014.04.15. 18:12

  Nem értem az apple miért nem képes elfogadni hogy nincs enek egyedül a piacan!

 3. Nagy Laci - 2014.04.15. 22:15

  Azért Zolika, mert te sem örülnél ha az általad kidolgozott ,,akármivel” más is hülyére keresné magát úgy hogy nem megveszi tôled az ötleted hanem ellopja….

 4. Nagy Laci - 2014.04.15. 22:16

  Bocs nem Zolika hanem Tomika…..

 5. Tomi - 2014.04.15. 22:54

  De én azt nem értem hogy miért a samsungot találták meg ezzel az android a googlé nem a samsungé ennyi erővel a htc vagy a sonyt is be perelhették volna!

  • Misi - 2014.04.15. 23:48

   Olvasd el a cikket es megkapod a valaszt

 6. akira - 2014.04.16. 00:01

  Azert a telefongyartot es nem a sw gyartot perelte be az Apple, mert a telefont adjak penzert nem az os-t.

  Es azert a samut nem pedig barki mast, mert egyedul a samu keres penzt telefoneladasbol az Apple-en kivul, es a samu is csak azert, mert az Apple megmutatta, hogyan kell.

Szólj hozzá Te is!