Blokkolja a rivális iAd reklámokat az Apple

HusztiD 2014.04.12. 11:20 Apple, Egyéb, iTunes 5 hozzászólás 349

Még mindig nagy a felhajtás az iTunes Store és az iTunes Radio körül, ugyanis a napokban már kiderült, hogy a digitális áruház akár teljesen átalakulhat, utána pedig megtudhattuk, hogy új munkatársakat keres ezen programok/szolgáltatások üzemeltetésére az Apple. Most érdekes lépésre szánták el magukat a kaliforniaiak, ugyanis blokkolják a riválisokat.

A londoni székhelyű Bloom egy úgynevezett zene streamingelő szolgáltatás, akik tavaly január óta hirdettek az Apple-nél az iAds keretein belül havi 2 ezer fontért. Az utóbbi néhány hétben eléggé érdekes dologra lettek figyelmesek az angliaiak, ugyanis nem jelentek meg a reklámjaik. Mint hamar kiderült, az Apple változtatta az irányelveit, melyben mostantól tiltva vannak a riválisok reklámozásai. Ez egészen pontosan egyelőre csak az iTunes Radio-hoz hasonló streaming szlgáltatásokra terjed ki, így a többi hasonló ügyfelet is értesítette az Apple.

A Bloom munkatársai meglepőnek és ugyanakkor viccesnek találták az esetet, hiszen az elmondásuk alapján ők csak egy kis céget képviselnek, így az Apple-nek semmi félnivalója nem lehetne ellenük.

Egyelőre semmi konkrétat nem tudni, hogy miben fog megújulni az Apple szolgáltatása, de az elmúlt napok hírei alapján bátran bizakodhatunk, hogy egy teljesen új, sokkal barátibb iTunes Store-t kapunk majd a jövőben. Arról pedig, hogy mikor jelentik ezt be, még semmi hír nincs, de ha bizakodóak akarunk lenni, akkor talán van egy csipetnyi esély erre a WWDC keretein belül.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

5 hozzászólás

  1. ViTamás - 2014.04.12. 11:27

    Faszkivan a tiltásaikkal.
    Főleg, hogy a gmail-ek nem jöhetnek push-al.

  2. Pepe - 2014.04.12. 19:26

    Egyetértek az előttem szólóval. Miben bízzák? Minden üzletágban maguk is indulnak és magukon kívül mindenki mást szépen letiltanak? A Microsoft-ot pl, persze halálra szivatták emiatt, ennek meg most örülni kell? Ha Szegény Apple-t megbüntetnék emiatt, akkor meg durci lenne? Mi lenne ha az Apple lenne egy-két dologtól eltiltva?

  3. Wiilmos - 2014.04.12. 21:41

    Szerintem igaza van. Elvégre a google is az elejen kis ceg volt. (A második bekezdésben a szolgáltatásra helyett szlgáltatásokra írtak.)

  4. Spinner - 2014.04.13. 09:09

    Hát valahol érthető, Én sem láttam még lángosost aki a falán a szomszéd palacsintást reklámozná :-)
    Valahol meg kell érteni kicsit mind két oldalt, van egy stratégia amit kitalálnak követnek, nekünk pedig el lehet vagy nem muszáj elfogadnunk. ( droid, blbarry)
    De jobb alternatíva még sokáig nem lesz a apple-n kívül azt hiszem.

  5. Filigrán - 2014.04.13. 13:10

    Az Apple-lel talán lehet egyetérteni, de a hozzászólásoknak szerintem jobban tükröznie kellene azt, mintha ezt az Ms tette volna. Mondom ezt annak ellenére, hogy iMac-et, iPhone-t és MacBook Air-t is használok.

Szólj hozzá Te is!