Érkezik az Adobe Lightroom iPades verziója

Skarp 2014.04.08. 18:07 Apple, Programok 1 db 391


Az Adobe képszerkesztőknek és fotósoknak fejlesztett Lightroom Mobile for iPad szoftvere elég sokmindent vesz át a funkcióban elég erős asztali verzióból és a hírek szerint kiválóan optimalizálták a tabletre és annak érintőfelületére. A Lightroom Mobile használatához szükségünk van egy aktív előfizetésre az Adobe felhőalapú, új rendszerében, a Creative Cloudban és a Lightroom 5 PC-s vagy Maces verziójára. Adobe ID-nkkal bejelentkezve automatikusan az iPad szinkronizálja az asztali Lightroom és az iOS verzió között képeinket, mindezt az Adobe szerverein keresztül.

Az alkalmazás képes arra, hogy asztali gépünkön levő RAW fájljainkat, kisebb, jobban kezelhető állományok formájában szinkronizálja iPad-ünkre. Ha a szerkesztést befejeztük, a végeredményt visszaszinkrózhatjuk az asztali programba, bármiféle minőségveszteség nélkül. Az igen csinos dizájnú Lightroom Mobile featurelistája:

– Észrevehetetlen szinkronizáció az asztali Lightroom 5-tel.
– A sima pillanatfelvételektől a RAW fájlokig bármilyen képformátumot kezel.
– Camera roll kompatibilitás.
– Közösségi oldalak integrációja, amivel könnyedén oszthatjuk meg tartalmainkat közvetlenül a tabletről. (Facebook, Twitter, Flickr)
– Beépített prezentációs nézet.
– Online galéria a lightroom.adobe.com-on.
– AirDrop kompatibilitás.

Az app elvileg az iPad 2-vel és az utána jövő tabletekkel működik és iOS 7-et eszik. Az App Storeból ingyenesen letölthetjük, de használni csak a fentebb említettek birtokában tudjuk. A Lightroomot  és a Photoshopot tartalmazó Creative Cloud – Photoshop Photography Program licensze 10 dollárba kerül havonta, míg a teljes programcsomagot tartalmazó verzió 50-be – így viszonylag egyértelmű, hogy profik használják majd főként, annek ellenére, hogy tanároknak és diákoknak ez utóbbi 30 dolláros, akciós áron érhető el. Állítólag iPhone verzió is készül, amit remélhetőleg még az év során kiadnak majd.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. nylontacsko - 2014.04.09. 08:06

    Kell mint egy falat kenyér….. :-)

Szólj hozzá Te is!