65 colos kijelzőket tesztel az Apple. Nyakunkon az iTV?!

HusztiD 2014.04.07. 08:41 Apple, Egyéb 6 hozzászólás 399

Nagyon rég adtunk már hírt az iTV koncepcióról, melyről már korábban elkezdtek pletykálni a különféle oldalak, illetve gyártók egyaránt. Ezúttal egy meg nem nevezett koreai gyárból jöttek egyenesen a szóbeszédek, melyek azt állítják, hogy az Apple 65 colos OLED paneleket tesztel, melyeket akár tömeggyártásra kerülhetnek a következő év folyamán – legalábbis ezt állítja egy elemzés is.

A forrás szerint már az év második felében is jöhet az iTV szűkös 2 millió példánnyal, melyek 65 és 77 colos kijelzőkkel lesznek ellátva. Ez azért lehet érdekes, mert a forrás szerint az Apple megpróbál az LCD helyett átállni az OLED-re, amely sokkalta jobb lenne. Ha a kaliforniaiaknak pedig sikerül a szerves alapú világító diódára váltania, akkor ez a meg nem nevezett gyártó fogja leszállítani az első ilyen kijelzőket a vállalat számára. Egyébként az iPhone 6-nál már felmerült a pletyka, mely alapján a Japan Display illetve a Sharp is előállhat az OLED kijelzők gyártásával, így a következő telefonokban már valószínűleg ezek kapnak helyet. Ha pedig a televíziót nézzük, akkor a forrás szerint kizárt dolog, hogy idén tömeggyártásra kerüljenek ezek a kijelzők.

Hogy pontosan mit hoz a köveljövő, az egyelőre kérdéses, mintahogyan a hír eredete is, ugyanis előbb azt állították, hogy 2 millió darabszámban kerülhet már idén forgalomba az iTV, majd jöttek az újabb infók, melyek szerint tömeggyártásra képtelenek, így érdemes kétesen kezelni ezt a hírt, hiszen az eredete sem biztos.

A kérdés pedig továbbra is az, hogy szüksége van-e az Apple-nek egy saját televízióra? Ha igen, akkor azt milyen áron adhatják majd, hogy legyen rá fizetőképes kereslet? Nyilván, ha drágán adnák, akkor nem lenne vele piacuk, hiszen több gyártó terméke megtalálható hasonló minőségben. Továbbá az sem kizárt, hogy a kaliforniaiak megpróbálnak valami extra funkciót bemutatni vele, melynek hatására veszik majd az emberek, mint a cukrot. Ti mit gondoltok?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

6 hozzászólás

 1. Csaba - 2014.04.07. 08:52

  Az apple tv piacat alapvetoen ket piacra kell bontani. USA es egyeb. Masok a tv nezesi/hasznalati szokasok…

 2. Ibrick - 2014.04.07. 10:12

  Ez meg milyen hír? Ennyi erővel megírhatnátok mit evett reggelire a Szakács Tim.

 3. strucc007 - 2014.04.07. 11:20

  Nem hiszem, h vennék az emberek, mint a cukrot. Még az egyszerű full HD is elég drága 60 col felett egy mezei júsernek, az Apple még drágább lenne. Még az USA-ban és nyugat-eu-ban is meggondolnak egy 2-3e EUR-os kiadást, és nem is mindenkinek telne rá. A telefon az más, mert előfizetéssel már egy iPhone-t is hozzád vágnak, sokkal olcsóbban, mint a full ár. Szerintem egy ilyen tv-n csak bukna az Apple, nem is kicsit.

 4. Fasirt - 2014.04.07. 12:40

  Valoszinuleg jobban jar az Apple, ha a konkurens gyartok naprol-napra valtozo csucs fullHD-s (kesobb 4K-s) keszulekeihez keszit megfelelo periferiat… Lasd uj Apple TV-Set Top Box-Router kombo…
  Egy nagykepernyos iTV? Hat nem tudom… Szerintem sem jo piac…

 5. iGnoom1548 - 2014.04.08. 12:57

  Még jó, hogy maga Tim Cook mondta, hogy a TV piac nem hoz nagy pénzt mivel az emberek nem minden évben cserélik a TV-jüket. Újabb hülye hír….

 6. The Count - 2014.04.09. 05:59

  Net nélkül szart sem ér!!! Hol van komoly net ??? Átlagosan sehol csak a nyugati parton, de ott se mindenhol….

Szólj hozzá Te is!