Az Amazon bejelentette set-top-box-játékkonzolját

Skarp 2014.04.03. 17:49 Apple, iOS 1 db 745

A set-top-box végül a Fire TV nevet kapta a tűzkeresztségben és úgy tűnik, a konkurenciának ideje összeszednie magát, ugyanis a 99 dolláros eszköz elég erősre sikerült. Árával pontosan egy vonalba került a legfőbb konkurenciát jelentő Roku 3-mal és az Apple TV-vel. Dedikált grafikus kártyát és négymagos processzort kapott és támogatja az 1080p-s videófelbontást és a Dolby Digital Plus Surround hangzást is. Két giga memóriával, dual-band Wi-Fi támogatással és egy hangvezérlést lehetővé tevő távirányítóval érkezik: az Apple TV ezzel szemben csak 512 mega RAM-mal bír és a hangvezérlés nem lehetséges.

A hangvezérlésnél elég csak a műsor vagy film, vagy színész nevét, esetleg a zsánert mondani és már megfelelő ajánlásokat kaphatunk. Elérhetjük vele a Hulu Plust, a Netflixet, az Amazon Instant Videót, az Amazon Mp3-at, a Pandorát, az iHeartRadio-t, a Tuneint és a Plexet is. A grafikus kártya sem véletlen: a Fire TV a játékokat is támogatja, Minecraftozhatunk, Walking Deadezhetünk, Asphalt 8-ozhatunk, vagy akár Minion Rushozhatunk is. Irányításhoz ott a távirányító, a kísérőalkalmazás tabletekre és telefonokra vagy az Amazon saját Fire játékkontroller-kiegészítője. Induláskor már azonnal 200 ezer filmet és sorozatot érhetünk el, és beépített, elég fejlett korhatárszűrő is van, hogy a szülők is nyugodtan hátradőlhessenek. Külön profilokat hozhatunk létre a gyerekeknek, beállítva, hogy mikor és mit nézhessenek. Az Amazon saját tartalmait 99 dolláros éves díjú Amazon Prime előfizetéssel érhetjük el és van havi három dollárért gyerekcsomag is.

Csak remélni tudjuk, hogy nagy Apple TV update előtt állunk, ugyanis az iTunes Radio és a Store támogatáson kívül a konkurencia mindent tud. Ideje felkötni a gatyát.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Motyon - 2014.04.03. 22:42

    A saját lopott filmjeimet le tudja játszani? Ez a fő kérdés, nyilván pénzért senki sem fogja a sok szart megvenni.

Szólj hozzá Te is!