Kiszivárgott képek az iPhone 6-ról?!

HusztiD 2014.04.01. 17:16 Apple, iPhone 16 hozzászólás 4 326

 

Egyre nagyobb a felhajtás az Apple következő telefonja körül, ugyanis már napi szinten kapunk valamilyen hírt róla. Tegnap például beszámoltunk arról, hogy akár a Japan Display által bemutatott quad-HD kijelző is belekerülhet a telefonba, de ezek után jöttek az újabb szóbeszédek, melyek szerint egy hónapot csúszhatnak a kaliforniaiak megrendelései a különféle előállítási nehézségek miatt.

A legfrissebb képek egyenesen a kínai Foxconn-ból származnak, melyek az állítólagos következő generációs telefonról készültek. A beszámoló szerint némi változáson esett át a telefon, ugyanis az nagyobb lett mind hosszában és szélességében, ugyanakkor az eddigi pletykáknak megfelelően valamivel vékonyabb (7mm). A másik érdekes különbség pedig a kameránál jelentkezik, ugyanis az iPhone 5S-ben debütált a dual-LED vaku, míg kiszivárgott képeken csupán egy darab kapott helyet a szenzor mellett. Korábban egyébként egy japán blog már lehozta a telefon állítólagos tervrajzát, melyről Martin Hajek csinált egy koncepciót, amely sokban hasonlít a most napvilágra hozott felvételekére.

Egyelőre sajnos nem tudhatunk semmi pontosat sem a témával kapcsolatosan, továbbá kérdéses az is, hogy mennyire hitelesek a képek, így ne vegye senki sem biztosra a telefon küllemét, mert könnyen lehet, hogy az máshogy fog kinézni a megjelenéskor.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

16 hozzászólás

 1. Peti - 2014.04.01. 17:31

  Jól látom, higy Windows fut a számítógépen? :D

 2. HaIN - 2014.04.01. 17:40

  Miért lennének a képek 2003 as MS Word -be MS Windows XP n egy apple cucc termékei?

 3. Picasa1988 - 2014.04.01. 17:45

  Ott a pont! Magam is ezt akartam kerdezni amint meglattam a kepet, de megeloztel… :)

 4. HusztiD - 2014.04.01. 18:07

  A képek elvileg a Foxconn-ból származnak. Az meg hogy ott milyen rendszereket, programokat használnak, nincs köze az Apple-nek.

 5. iDani - 2014.04.01. 18:16

  HTC One formájú egy picit…

 6. Farr Vince - 2014.04.01. 19:03

  Ez vicc, biztos nem egy Vaku lesz múltán tavaly bevetettek kettőt hogy legyenek jobbak a képek. Nem hülyék azért

 7. Félix - 2014.04.01. 20:40

  Valószinű hogy XP-n fogják meg tervezni…..

 8. The Count - 2014.04.02. 02:22

  Miért gondolja mindenki, hogy az apple csak os x-en tervezhet ?
  A legkomolyabb 3d tervező rendszer design-ra pl a Catia, vagy a Pro-engeener, ami sajna windowsos.
  Nem az oprendszer határozza meg egy tervezői rendszer milyenségét.
  Epítészeti pl Nemetschek, ami szintén windows-on fut. 3D animációkra Cinema 4 D. Soroljam még? OS X-re sajna nincs komoly rendszer. Ott a maya 3D-re, de szarabb mint a Cinema… Aztán az elektronikai tervező rendszerek… Én egyet sem láttam, ami komoly OS X-re.
  Higgyétek el, hogy elképzelhető hogy windowson fut. A CNC vezérlésű adatokat pedig nem valami gagyi programmal csinálják. Én ezzel foglalkoztam 20 éven keresztül, csak át kellett nyergeljek más területre, mert a piac beállt.
  Ha valaki dolgozik egy tervezői rendszerrel, annak az a bejelentkező programja, és majdnemhogy azt sem tudja min fut.
  De igazából ki a francot érdekel, ha az adott gépen jól megy a program.
  Pl. ott a Catia, amit full munkaállomással is megvehet az ember, és szó szerint bekapcsoláskor az jön be. A munkaállomásos verziója egy Gui nélküli Unix. Az apple az OS X-et a köznépnek csinálta szövegszerkeszteni, böngészni stb.
  De továbbmegyek, mert ott a Final Cut. Egy szar az Edius-hoz képest. Nem azt mondom h nem lehet vele dolgozni, de negyed annyira nem paraméterezhető mint az Edius, komoly dolgokra nem igazán jó. Persze az Ediust is forgalmazzák munkaállomással is, de azon is Windows fut. Egy rakat tv ezzel csinál reklám inzerteket. Pl az RTL is vett tőlünk 5 éve párat. A Final Cut otthonra jó, de komoly felhasználásra egy vicc.
  Tehát nyugodtan lehet a képeken win xp.
  Arról nem is beszélve h sajna a doc majdnem ipari szabvány. Azt pedig ugye a word csinál. Az apple-nak is van egy valami gagyi cucca, de amit az csinál doc állományt, azt inkább hagyjuk. Ebben a telefon projectben egy csomó külsős cég is benne van mint gyártó, társtervező stb., akikkel valamilyen szabványos formában kommunikálni kell, és nem biztos hogy ők os x-et használnak. Sajnos a tervezési munka baromi összetett, és az adatok forgalmára és archiválásra is gondolni kell. Az archive adatokat pedíg valamilyen szabványos formában illik tárolni, hogy 5 év múlva is olvashatók legyenek.
  Egyszerűbb lenne, ha az OS X tudna futtatni natívan Windows alá írt programokat, és akkor talán többen áttérnének az almára.
  Na ezt csak azért írtam le, hogy egy pici betekintést adjak arról hogy mennyire komplex a tervezési munka, és mennyire bonyolult kiválasztani a megfelelő rendszert.
  Amúgy szerintem a fenti kép egy kamu.

 9. HunXPlayboy - 2014.04.02. 10:11

  The Count-nál a pont. Lézer, vagy viz vágó berendezéseket általában buta XP futtat. Ennyire egyszerű.

  De ezek a képek nagyon hasonlítanak a iphone 5-re matricákkal. Kamu képek.

 10. LALI - 2014.04.02. 14:12

  :)

 11. PStudio - 2014.04.02. 15:19

  Persze Windows az Applenél.. :D jaj madarak… XP??….

 12. Zalán - 2014.04.02. 15:22

  The Count! Nálad a pont haver. Részletes belsős infot adtál, köszönet érte.

 13. senki Úr - 2014.04.02. 17:17

  Azért az os x is szépen el van látva jó tervező szoftverekkel. A nemetschek allpan helyett ott az Archicad, ami szerintem jobb választás. Cinema 4D van s x-re ami valóban az egyik legjobb. Az Adobe termékpaletta szintén (Photoshop, Premiere, stb…). A nagy gépészeti programok viszont javarészt Windows vagy Unix környezetben futnak. Autocad van OS X-re, de hallomásból a fentebb említett megoldások jobbak, a solid edge-el kiegészítve. Egy komoly gépészeti terv elkészítéséhez azonban olyan szintű munkaállomás is kellhet, amivel egy vagy több csúcs Mac pro sem képes alternatíva lenni, ezért nem is fejlesztenek az Apple rendszerére.

 14. The Count - 2014.04.02. 19:30

  SenkiÚr: igazad van az ArchiCadben, de sajnos az nem Allplan. Teljesen más felfogás az Allplan, és vasbeton tervezésre az ArchiCad totál alkalmatlan, míg a Nemetschek világviszonylatban az egyik legjobb 3d vasbeton tervező.
  Sajnos nem váltja ki az Allplant az ArchiCad. Az ArchiCad építészeti, míg az Allplan inkább építőmérnöki, mérnöki szoftver. Ezt onnan tudom, hogy oktattam mindkettőt. Egyébként az ArchiCadet megvette a Nemetschek kb 3 ève, feltehetőleg el fogják idővel sorvasztani.

  Egyébkènt a régi Allplan még unixon futott, ezért érthetetlen, miért nincs OS X-re.

  De sajna tényleg a komoly rendszerek Windowson futnak. Nekem ezért külön Windows gépet is csinálnom kellett. Higgyétek el engem is elszomorít, de ez van.

 15. Geri - 2014.04.04. 13:25

  Még, ha a képek nem is valósak, de szerintem olyan lesz az új iPhone külseje, mint az utolsó ipod touch, csak kb. 4.7″ méretben. Logikus lenne szerintem, mivel már mindegyik új termékük ilyen formájú burkolatot kapott!

Szólj hozzá Te is!