Nem sikerült együttműködnie az Apple-nek a svájci óragyártókkal

HusztiD 2014.03.31. 14:48 Apple, Egyéb 11 hozzászólás 674

Az elmúlt hónapok alapján már számtalanszor hallhattunk az Apple készülőfélben lévő okosórájáról, az iWatch-ról, hiszen ezt emlegetik a vállalat egyik legnagyobb dobásának az iPhone illetve az iPad óta. A legújabb fejlemények szerint a kaliforniaiak több svájci óragyártó céget kerestek fel annak érdekében, hogy valamilyen megállapodást kössenek, azonban az európaiak nem hajlandóak az együttműködésre.

A Swatch vezérigazgatója, Nick Hayek röviden elárulta, hogy tárgyalásokat folytattak az Apple-lel, azonban nem kívánnak velük együttműködni, hiszen nem látják ennek az értelmét, ugyanis nem hisznek az iWatch koncepciójában. Ugyanakkor az is benne lehet a pakliban, hogy inkább attól félnek, hogy az almások új terméke sikeres lesz, így nem kívánják őket segíteni a céljuk elérése érdekében. Ezen felül Jean-Claude Biver, az LVMH egyik vezetője is beszámolt arról, hogy a kaliforniaiak különféle állásajánlatokkal keresték fel pár dolgozójukat, de Biver elmondása alapján szerencsére senki sem pártolt át az amerikaiakhoz.

Hogy mi lesz az iWatch téma kimenetele, azt egyelőre nem tudni, hiszen egy nem is olyan régi hírmorzsa szerint még eléggé kezdetleges állapotban van az okosóra, így nem várhatjuk egyhamar annak a megjelenését.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

11 hozzászólás

 1. q - 2014.03.31. 16:10

  heh… jó kép, a patek az utolsók között van akik valaha is a nevüket adnák egy iwatch tucatcucchoz. még a kettő egy lapon említése is nevetséges… tudom mindig az autókkal hasonlítgatja össze a kommentelő az i-cuccokat ami ált. rosszul sül el, ezért most próbálok vmi reális példát hozni. mondjuk legyen az iwatch egy mini cooper (((s?))), a prémium óra meg a rolls royce. és akkor márkanév szempontból országon belül maradtam.

 2. aggressor - 2014.03.31. 16:11

  persze, hogy nem… gumiból és műanyagból ők nem gyártenak órát… meg 200 ezerért sem…

 3. Yeti - 2014.03.31. 18:30

  Nagyon helyes…!!’

 4. Ibrick - 2014.03.31. 19:25

  Rossz a hozzáállás. pár év es a svájci óra gyártók úgy mennek tönkre mint anno a Nokia. A jövő a viselhető multifunkciós eszközöké lesz (mielőtt hurrá bán valaki nem a fitnesz dolgokra gondolok) amiben az óra kb 1%-ot tesz majd ki. Az órás cégek jobban tennék, ha kooperálnának a almával, mert majd azt veszik észre, hogy tönkrementek.

 5. Fab - 2014.03.31. 20:37

  Ibrick el vagy tájolva! Egy svájci óra sokkal több mint időmérő. Státuszszimbólum ( a drágábbak) és a férfiak egyetlen ékszere. Egy igazi mechanikus svájci műremek soha nem fog kimenni a divatból.

 6. Filigrán - 2014.03.31. 21:15

  Érdekes, hogy most az Apple próbált dolgozókat átcsábítani, míg amikor a Google akart az Apple-tol, azt Jobs rossz néven vette …

 7. iMarc - 2014.03.31. 21:26

  Ibrick!
  Pont a nagyok nem fognak semmit megérezni ebből a baromságból. El tudsz képzelni bármilyen, nagy horderejű tárgyalást, ebédet, partyt, vacsorát ahol a kulcsfigurák Rolex helyett ezt a gyerekes játékszart húzzák a dolgos kezükre?

  Szal azok a milliós márkák, melyeknek az öltöztetés a feladata pont nem fognak lehasalni ettől a bohócságtól.

 8. Ibrick - 2014.03.31. 22:03

  Én nem a Rolexról beszéltem, hanem a svájci óragyártókról. Igen el tudom képzelni, hogy jobban érdekli az egészsége a nevezett kulcsfigurát, mint egy Rolex. Pláne, ha évekkel meghosszabbítja a minőségi életét.

  Majd nem bohócozol ha megtudod mivé fog ez a technológia fejlődni.
  Komolyan azt hiszed, hogy egy gagyi műanyag óráért megy a céco az almánál? Még megérted, hogy a te karodon is ott fog fityegni, akkor majd gondolj erre vissza :))

 9. iMarc - 2014.04.01. 02:47

  Az én karomon? Hát talán.
  Jelenleg fingom sincs mit akarnak ezzel a technológiával kezdeni, mert amit eddig mutattak, vagy azon felül esetleg ötleteltek róla az gyerekes. Úgy érzem, hogy ebben a témában eddig megjelent leghajmeresztőbb ötlet is kevés nálam a meggyőzésre.
  Felsős koromban biztos hanyatt estem volna tőle, de ma nem.

 10. Majom Hal Béka - 2014.04.01. 06:22

  A svajci ora sosem megy tonkre, es orulok hogy nem all ossze holn ocska mobilgyartokkal. A mobil fogyoeszkoz, megha Apple is, egy csodalatos svajci oraszerkezet idotallo dolog.

 11. Spinner - 2014.04.01. 08:11

  Én szeretem az apple termékeket, van is jópár a családban, de eszembe sem jutna lecserélni a robosztus Fortis flieger- emet :-)

Szólj hozzá Te is!