Jobs tudott nagyon kegyetlen is lenni

Skarp 2014.03.29. 19:39 Apple, Steve Jobs 0 db 931

Egy kis hétvégi érdekességként betekintést nyerhetünk Steve személyiségének egy kevésbé ismert, de kétségkívül létező oldalába. A múltkor számoltunk be arról, mennyire ki tudott akadni az angolban csak poachingnak (azaz orvvadászatnak) hívott gyakorlaton, magyarán az aktív állományú dolgozók átcsalogatásáról.

A Szilícium-völgy erősen kompetitív légköre gyilkos vállalati kultúrát szült, amiből ezen a héten már kaphattatok ízelítőt, amikor is hírt adtunk arról, hogyan perelte be a BlackBerry a szoftverfejlesztésért felelős alelnökét. Sebastien Marineau-Mes – ahogyan a 9to5Mac szerzője fogalmazott – megpróbált a süllyedő hajóról menekülni és elvállalt egy hasonló pozíciót az Applenél. A teljes billentyűzetes gyártó mellé álló bíróság úgy ítélte meg, hogy Marineau-Mes szerződést szegett azzal, hogy nem jelentette be a kompetítorhoz szegődést legalább hat hónappal előre. A BlackBerry így a törvény erejével kikényszerítheti a kontraktus betartását alkalmazottjától.

Visszakanyarodva a poszt elejére: a Google és Apple közötti meglehetősen kétes megállapodásnak már szenteltünk posztot. A PandoDaily által posztolt levelek között újabb érdekességre leltek a blogszerzők, ami Jobs sötétebb oldalát mutatja meg két karakter erejéig. Mikor Jobs tudomást szerzett róla, hogy egy renegát Google-fejvadász megpróbálta megdolgozni egy alkalmazottját a megállapodás ellenére is, Steve egy “baráti hangvételű” levelet küldött az akkori Google CEO-nak, Eric Schmidtnek.

“Nagyon leköteleznél, ha a toborzásért felelős osztály felhagyna ezzel.” – írta. Pár levélváltással később Schmidt tájékoztatta arról, hogy az egész egy elszigetelt eset volt, amiért egy saját feje után menő fejvadász volt a felelős, akit ezért azonnali hatállyal menesztettek is állásából. Steve erre csak úgy reagált, hogy forwardolta az emailt a HR-fejesnek, Danielle Lambertnek és mindössze csak ennyivel kommentálta azt:

:)

Nem hiszed? Screenshot is akad róla:

Bár jogosnak gondolhatjuk a menesztést, kissé könyörtelen reakció, nemde? Ha ez nem lenne elég, itt elolvashatjátok, hogyan akadályozta meg Jobs, hogy a Google irodát nyisson Párizsban.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!