Az iPhone 5 a legnépszerűbb Kínában

HusztiD 2014.03.24. 09:54 Apple, iPhone 4 hozzászólás 420

Amikor az Apple évente piacra dobja a legújabb telefonjait vagy tabletjeit, akkor az szinte minden országban futótűzként terjed, ami a piaci megoszlásokon jól kivehető. Kínában ez egy kicsit másképp működik, ott ugyanis ez fordítva van. Legalábbis ezt tudhatjuk meg a legújabb felmérésből, amely az ázsiai piacot vizsgálta meg.

A legújabb adatokat a Mixpanel kutatói közölték, ahol eléggé érdekes eredmények születtek. Az iOS felhasználókat vizsgálták meg, amik az alábbi diagrammon jól kivehetőek a megoszlásokból. 18.9%-a az Apple társadalmának használ iPhone 5-öt, 16.8% pedig az egy évvel korábbi, 4S modellt. A három éves iPhone 4-nek is megvan a maga bázisa, ugyanis 8.4%-ot tudhat magának. A jelenleg piacon lévő csúcsmodell, az 5S még nem hódította meg a kínaiakat, ugyanis csak 6%-os megoszlást tudhat magának, míg az iPhone 5C-nek annyira kicsi a részesedése, hogy nem is listázták külön.

Ha a tableteket vizsgáljuk meg, akkor jól kivehető, hogy a korábbi modellek voltak leginkább a népszerűbbek. Az új Retinás iPad mini és nagyobbik testvére az iPad Air az 5C-hez hasonlóan nem kapott külön szeletet a tortából, csupán az egyéb kategóriába fértek bele a kis megoszlásukkal. A legnépszerűbb tablet a 4. generációs iPad, ami 9%-os megoszlással dicsekedhet. Ezt követi az iPad Mini 7.9%-kal, majd az iPad 2 7%-kal és végül a 3. generációs tablet csekély 4%-kal.

A felmérés továbbá kiterjedt, hogy mely régiókban illetve városokban használnak leginkább iOS eszközöket az emberek. Legtöbbet Kanton városában vannak jelen az Apple terméket használó emberek, hiszen 13.9%-ot ők tesznek ki az összes felhasználó közül. Szorosan követi őket az ország fővárosa, Peking, ahol 13.8%-ra tehetőek ezek az adatok. Harmadik helyen Sanghaj lakossága van, ugyanis ott tartózkodik a 13.4%-a az almás mobil operációs rendszert használóknak.

Az elemzők szerint Kína elmaradottságának problémája az Apple drága készülékeinél kereshető. Amikor bejön egy-egy új termék, akkor az emberek nagyon kis részének van csak meg a pénze arra, hogy megvegye azt. Az emberek másik részének pedig akkor tellik egy telefonra vagy tabletre, ha ez megtörténik, hiszen az árcsökkenésnek köszönhetően akkor tudnak beruházni egy korábbi készülékre. Ugyanakkor a felmérésből kiderült, hogy leginkább olyan emberek vásárolnak előző modelleket, akik még újak az Apple világában, így nekik tökéletesen megfelelnek az Apple korábbi modelljei.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

4 hozzászólás

 1. Krisz - 2014.03.24. 11:15

  Ha meglátok egy kínait az utcán, tuti valamilyen iPhone-t nyomogat. Aztán lehet, hogy az az ócó utánzat.:)

 2. Nagy Laci - 2014.03.24. 14:03

  De Te valószínűleg itthon láttad azokat a kínaiakat…..

 3. Boxoló - 2014.03.24. 15:12

  Kínàban azèrt nem csak csòringer van….
  Minap a BBC-n egy Kínàval foglalkozó müsorban elmondtàk, hogy 4-5 èv (!) alatt sikerült èpíteniük 30egynèhàny repülôteret, huszonvalamennyi ùj metrò vonalat, több szàzezer kilòmèter utat,stb egy szimpla èpitkezèsen 4 mûszakban dolgoznak…
  Hol is tart a 4-es metrò?

 4. Bianka - 2014.04.12. 10:27

  A 4-es metró kész van öreg

Szólj hozzá Te is!