Mindent tudni fog rólunk a Healthbook

HusztiD 2014.03.19. 08:50 Apple, Egyéb 6 hozzászólás 961

Az utóbbi hetekben sokat hallhattunk az iOS 8, iWatch és a Healthbook trióról. Nem véletlen talán, hiszen az Apple egy újabb nagy dobásra készül, amelyet ezúttal nem egy olyan új termékkel szeretne elérni, mint egy iPhone vagy iPad, hanem megpróbálnak inkább betörni az egészséges élet világába. Az alkalmazás mindent tudni fog rólunk. Szó szerint mindent.

A legújabb hírek alapján nem lesz okunk panaszra a Healthbook kapcsán, ugyanis az Apple új alkalmazása a nap minden percében felméri majd az egészségi állapotunkat. Mire számíthatunk, milyen adatokat tud majd megmondani? Szinte mindent – ismételve magam. Vérnyomást, aktuális pulzusszámot, hidratációt, aktuális tevékenységünket, táplálékot a szervezetben, vércukorszintet, figyelemmel követi az alvásunkat, figyeli a légzésszámunkat, megmondja az oxigénszintünket és a testtömegünket. Ezeken az adatokon belül olyan további lebontásokat kaphatunk, mint például hány lépést tettünk meg és azzal hány kalóriát égettünk el vagy például mennyi a pontos testtömegindexünk és hány százalék zsír van rajtunk.

Elvileg ezeket biztosan fogja tudni az Apple következő nagydobása, a Healthbook. Az általa felmért adatokból statisztikát csinál, így megtudhatjuk, hogy az elmúlt napok, hetek illetve hónapok alatt mennyit változott a fitnesz és egészségi szintünk. Ez azért lehet jó többek között, mert például a sportolók sokkal célirányosabban tudhatják majd megfigyelni az állapotukat, ezáltal akár sokkal könnyebben fejlődhetnek. Ha pedig valami bajunk történne, akkor ennek az új applikációnak a segítségével már szinte az összes fontos adatot meg tudjuk adni az orvosok számára, amely több esetben is hatalmas segítség lehet, hiszen nem kell külön elvégezni ezeknek a felmérését.

Hogy a Healthbook hogyan fog pontosan működni, az egyelőre nem tudott. Valószínűleg nagy segítségére lesz az iPhone 5S-ben debütált M7-es processzor, viszont a kérdés az, hogy maga az iWatch megkapja-e ezt a chip-pet, ugyanis ellenkező esetben hamar leszívná a telefonunk töltöttségi szintjét, ha minden felmérést, számítást az végezne el. Továbbá kérdés az is, hogy a korábbi iPhone tulajdonosok mennyire fognak ebben hiányt szenvedni, hiszen azokban még nincs jelen az M7-es mozgásokat érzékelő segédprocesszor.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

6 hozzászólás

 1. Laci - 2014.03.19. 09:00

  Azért az gyanus hogy pontos mérést adjon mindenre.

 2. akira - 2014.03.19. 09:40

  Sztem ez nem iWatch lesz, hanem iBracelet, amelynek a lenyege az érzékelők hada lesz, meg az, ahogy atkuldi az adatokat a telefonnak.
  Jawbone up lehet az elodje ennek az iBraceletnek. Es ha ez valoban szine mindent fog merni, akkor mindenki meg fogja venni, aki valaha iPhone-t vett. Nekem van mar ilyen Jawbone up nevu karkotom, es el tudom kepzelni, hogy mennyivel lehet jobb ennel egy Apple altal tovabbfejlesztett Smart bracelet.
  Csak nezzetek meg, mit tett az Apple a mobiltelefon piaccal.

 3. Krisz - 2014.03.19. 10:17

  Hagyjuk már az ájvacst. Évek óta mennek a pletykák, de még semmi hivatalos megerősítés nem volt. Ahogy a tv-ből sem lesz semmi, ha eddig nem lett.

 4. béci - 2014.03.19. 11:25

  Csak vízálló legyen hogy mindenhol tudjuk használni!!!

 5. Ibrick - 2014.03.19. 11:39

  A múltkor egy cikkben azt olvastam nem tudnak glukóz szintet mérni, most meg szinte mindent tud. Ez csak ilyen uborka szezoni cikk.
  Írjunk valamit ha már semmi értelmeset nem tudunk. Ez nem a szerkesztők re vonatkozik, hanem úgy általában.

 6. Fehérsólyom - 2014.03.19. 20:10

  Nem gondolom hogy szükség volna ilyesmikre. Inkább meg kellene próbálni egészségesebben élni. Meg aztán, arra sem volna szükség, hogy később az ilyen eszközök leadják rólunk az információkat, harmadik félnek.

Szólj hozzá Te is!