iPhone-ra vágynak leginkább az emberek

HusztiD 2014.03.17. 10:24 Apple, iPhone 4 hozzászólás 659

Egy újabb felmérésből ismételten érdekes dolgok derültek ki. Sok embernek, ha több pénze lenne okostelefonra, akkor egy iPhone-t vásárolna, ugyanis nem egészen tetszik nekik a Google féle Androidos megoldás. Sajnálatos módon azonban az Apple által bevezetett iPhone 5C nem váltotta be a reményeket, ugyanis összességében elmondható, hogy kevesebbet tud, mint a fölötte álló 5S, ugyanakkor nincs lényeges árkülönbség a két modell között.

Na de térjünk vissza a felmérés adataihoz. A legújabb statisztikai számok a Brazíl, Kína, India, Nigéria és Vietnám felhasználóira terjednek ki, ahol megkérdezték, hogy milyen okostelefont vásárolnának szivük szerint. Meglepetésre talán nincs ok, hiszen az Apple telefonjait választotta az emberek 32%-a, melyet a Samsung követ a maguk 29%-ával, majd a harmadik helyre a Nokia csúszott be 13%-kal. A 2012-es évhez képest ezek a számok hatalmas változáson estek át, ugyanis akkoriban ezeknek az embereknek a 32%-a voksolt a Samsungra, míg 21%-uk az Apple-re. Egyetlen év leforgása alatt hatalmasat változott a két gyártó megoszlása, ami vélhetően az új modelljeik sikereinek illetve bukásainak tudható be.

Az olcsóbb kategóriás telefonok képviselői maradnak az Androidnál, ugyanis nincs lehetőségük egy olcsóbb iOS-t futtató okostelefonra, mivel az Apple iPhone 5C árai szinte az egekben vannak. Egyébként az belépőszintű Google rendszerét futtató mobilok háromszor voltak népszerűbbek, mint az olcsóbb iPhone modellek.

A felmérésben szereplő 5 országban egyébként erőteljesebben elkezdett terjeszkedni az Apple, hiszen úgy vélik, hogy bennük rejlik a jövő nagy potenciálja (nem is vitás, ha összeadjuk ezeknek az össznépességét). Hogy a cupertinó-iak kiadnak-e egy olcsóbb modellt a jövőben, azt egyelőre nem tudjuk, de az eddigiek alapján a középkategóriás 5C-t túl drágán kínálják, így nincs meg rá a megfelelő vásárló réteg.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

4 hozzászólás

 1. strucc007 - 2014.03.17. 10:33

  És az ok? Mert drága, és elérhetetlen a legtöbb ember számára.

 2. Cydie - 2014.03.17. 17:51

  Miért kéne annyit tudnia, mint az 5S-nek? Nézzetek már úgy rá, mintha egy iPhone 5 lenne, mert lényegében az! Csak a köntös más! Még így is többen veszik, mintha a normál “régi” 5-ös verzió lenne. Nem az 5S eladáshoz kell mérni, hanem a tavaly ilyenkori 4S eladásaihoz az 5-ös megjelenése utántól.

 3. Fehérsólyom - 2014.03.17. 18:47

  Ha valóban olcsó lett volna az 5C, evvel szépen megfogtak volna maguknak egy jó nagy vásárlóréteget. Akik azután lehet, hogy már a drágább modellekbe is befektettek volna. Itt puskázták el a kérdést, de alaposan!

 4. Ibrick - 2014.03.17. 20:30

  Az 5C kb felét éri mint amennyibe kerül. Most legalább az Apples überséfek láthatják azért mert alma plecsni van rajta nem veszi minden hülye meg ilyen drágán.

Szólj hozzá Te is!