CarPlay – és mi a helyzet a Toyota-val?

HusztiD 2014.03.14. 16:05 Apple, iOS 3 hozzászólás 458

A hét elején vált elérhetővé a CarPlay, aminek hatására már 3 népszerű gyártó is bemutatta az új modelljeit. Korábban, amikor az Apple bejelentette az akkoriban iOS in the Car néven futó projektet, akkor a támogatott gyártóknál szerepelt a japán gyártó, a Toyota is. Most pedig hatalmas kérdőjel ötvözi az ázsiai gyártót, ugyanis előbb véletlenszerű bejelentést tett, majd megcáfolta saját magát.

A tegnapi nap folyamán a Toyota hivatalos honlapján egy ideig láthatóak voltak az új, CarPlay támogatottságú 2015-ös modellek, azonban nem tudni, hogy milyen okokból kerültek fel ezek az információk a honlapra, ugyanis rá nemsokára megcáfolta ezt a cég. Ezek után a gyártó gyorsan kiadott egy hivatalos közleményt, hogy amit láttunk, az nem valós, hiszen a japánok még nem jelentették be, mikortól és mely autókban lesz elérhető az új funkció. Hogy mikor lesz ebből valami, az még kérdéses, de ha a vállalat elhúzza a bejelentést a 2015-ös modellek megjelenéséig, akkor az már nem fog annyira exkluzívnak számítani, mint amilyennek még most az elején számítana, hisz addigra több vállalat is megelőzi őket.

Egyébként több gyártó neve is felmerült a CarPlay támogatottságáról, ám még ezekről sem tudunk semmi konkrétat. Ezek pedig a következő gyártók: BMW, Ford, GM, Honda, Hyundai, Jaguar, Kia, Nissan, Subaru és a Suzuki.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

 1. Ibrick - 2014.03.14. 19:14

  Azért ez Carplay elég kis gyengusz holminak tűnik, ha pl az Apple térképe való navigalasra. Vagy rosszul tudom?
  Mert az tény hogy gagyi pl a navigonhoz képest.
  Igazából nem ismerem, valaki aki többet tud róla ?

 2. Cydie - 2014.03.15. 09:52

  Ha nem hasznáktad, miért kritizálod? Arra pont elég, hogy egyik helyről elvigyen egy másik pontra. Nem ez a GPS lényege? DE. Akkor meg működik. Nem tudom, de nekem ennél több elvárásom nincs, ezért nem látom soha értelmét lehúzni az Apple térképét.

 3. Ibrick - 2014.03.15. 14:16

  Cydie – mi az hogy nem használtad ? Bárki használhatja az Apple térképet, de bolond lennék egy primitív programot használni amikor profit is használhatók. Hol élsz te szatyorban “Apple Übelher Apple”…

Szólj hozzá Te is!